2024. március 28., csütörtök
NYUGAT-BÁCSKA

Hármas találkozót tartanak Bezdánban

Hétvégén a bezdáni csatornaparton a bezdáni helyi közösség és a Bezdáni Hidak civil szervezet közös szervezésében megtartják a XVI. Hármas Találkozót. A helyi, továbbá magyarországi és horvátországi résztvevőket felvonultató rendezvénysorozat július 30-án, pénteken kezdődik. 20 órai kezdettel a Haos animatori csapata animációs programmal szórakoztatja a gyerekeket.

Július 31-én (szombat) délelőtt 10 órakor Dragon boat sárkányhajóversenyt, 16 órai kezdettel pedig habpartyt tartanak, 17 órakor veszi kezdetét az ünnepélyes megnyitó. A 18 órakor kezdődő kultúrműsorban fellép a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, az SK Figurica-Zombor, a zombori Vladimir Nazor Horvát Kultúregyesület, a zombori Ravangrad Kultúregyesület, a nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület, a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület, valamint a magyarországi Vaskútról érkező fúvószenekar.

21 órakor tűzijáték veszi kezdetét, 22.30-kor a The Hat Matters dzsesszzenekar koncertje következik, 23 órakor pedig a Trilogy rockbanda lép színpadra.

A programsorozatot támogatja Zombor Város, a bezdáni helyi közösség, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság.