2024. április 20., szombat

Látványos kosárlabdatorna

Topolyán is megszervezték az országjáró 3×3-as kosárlabdatornát

Az elmúlt hétvégén Topolyán is megrendezték az egész Szerbiát felölelő 3×3-as kosárlabdatornát. Városunk idén első alkalommal kapcsolódott be ebbe a látványos akcióba, amelyet a Szerbiai Kosárlabda-szövetség, Topolya önkormányzata és a községi sportszövetség közösen szervezett meg. A főtéren felállított improvizált pályákon tartották meg a torna mérkőzéseit. Az ugyancsak rögtönzött lelátókon nagyszámú érdeklődő kísérte végig az összecsapásokat. Hajvert Eszter, a községi sportszövetség képviselője szerint sikeres volt a torna, és elmondta, hogy máris a jövő évinek a megszervezésén dolgoznak.

– Topolyára már tizenkét csapat nevezett be, tehát eggyel több, mint a szabadkai rendezvényre – tudtuk meg tőle. – A legjobb hazai fiatal kosárlabdázókon kívül Topolyára eljött a magyar U23-as válogatott néhány tagja is. A torna valójában egész Szerbia területén zajlik. Tavaly 28 városban 33 ilyen tornát szerveztek. A nyertes csapat lehetőséget kap arra, hogy részt vehessen a belgrádi Köztársaság téri döntő tornán. Reméljük, hogy ezt a nagy fokú érdeklődést tapasztalva Topolya a jövőben is biztos helyszíne lesz a tornának.

A torna döntőjében az egyik nagy esélyes Ub és a szabadkai Habibi mérkőztek meg egymással. A mérkőzést nagy csatában a szabadkai kosarazók nyerték meg 21:17 arányban. A győztes csapat tagjai 80 000 dináros fődíj mellett jogot szereztek a belgrádi döntőn való részvételre. A legfiatalabbak kategóriájában a La5ra csapat szerezte meg az első helyet. A díjakat Fremond Árpád parlamenti képviselő, Tomik Nimród, a topolyai községi képviselő-testület elnökhelyettese és Hajvert Eszter adta át a helyezetteknek.