2024. március 29., péntek

Pásztor Bálint: Jó híreink vannak!

„Jó híreket közöltünk mgr. Hajnal Jenővel, a Magyar Nemzeti Tanács elnökével!” – kezdte Facebook-bejegyzését dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője.

„A május végén meghirdetett 12 jogászösztöndíjra 17-en jelentkeztek és a hatalmas érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttünk, mindannyian megkapják a támogatást” – folytatta a bejegyzést, amelyben emlékeztetett, hogy a jövendőbeli elsőéves jogászok évi 1 millió forintnak megfelelő ösztöndíjban részesülnek majd, négy éven keresztül.

Pásztor Bálint köszönetet mondott az Magyarország Igazságügyi Minisztériumának és a Magyar nemzeti Tanácsnak a támogatásért és a partnerségért, valamint a jövendőbeli joghallgatóknak is, hogy az itthon maradás mellett döntöttek.

„A következő tanévtől 11 magyar elsőévesem lesz az újvidéki Gazdasági Akadémia Univerzitás Gazdasági és Igazságügyi Jogi Karának szabadkai akkreditált kihelyezett tagozatán. Várom már a közös munkát!” – zárta bejegyzését a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.