2024. március 28., csütörtök

Döntött a válságtörzs – megtarthatják a mezőgazdasági vásárt

Az Újvidéki Vásár közölte: engedélyt kapott Szerbia Kormányának válságtörzsétől a 88. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár őszi lebonyolítására. Eszerint a nagy hagyományú rendezvényt szeptember 18-a és 24-e között tartják meg, és ugyanazon a héten kerül sor az 53. Nemzetközi Vadászati és Halászati Vásárra, valamint az ökológiai kiállításra is.

(Dávid Csilla archív fotója)

(Dávid Csilla archív fotója)

,,A megkeresésünkre küldött válaszában a válságstáb arra hívja fel a figyelmet, hogy tartanunk kell magunkat minden előíráshoz, mint ahogyan a nemrégiben lezajlott EXIT fesztiválon is történt, tehát a kiállítók és a látogatók számára egyaránt kötelező lesz a digitális zöld igazolvány, vagyis az oltási igazolás, illetve igazolással kell rendelkezniük arról, hogy már átestek a betegségen, vagy negatív gyorstesztet, illetőleg PCR-tesztet kell felmutatniuk” – közölte az Újvidéki Vásár.

A hazai és térségbeli kiállítókon kívül máris számos cég jelezte részvételét Csehországból – amely a rendezvény partnerországa lesz –, Olaszországból, Spanyolországból, Fehéroroszországból, Lengyelországból, Hollandiából Törökországból és más államokból.