2024. április 18., csütörtök

Lemezlovasok a tóparton

Tizenkilencedik alkalommal tartották meg a Summer3p fesztivált Palicson

Hétvégén tizenkilencedik alkalommal tartották meg neves helyi és hazai lemezlovasok részvételével a Summer3p elnevezésű elektronikus zenei fesztivált Palicson. A rendezvénynek, az elmúlt évekhez hasonlóan, ezúttal is a tó partja, a Férfistrand adott otthon.

A Summer3p pénteken Neomodern fellépésével kezdődött, majd DJ Ascaloon lépett a keverőpultokhoz. A nap a neves hazai lemezlovas, Lea Dobričić szettjével zárult. A szombati nap zenei programját DJ Denni nyitotta meg. Őt követően a fesztiválozóknak egy különleges zenei élményben lehetett részük, ugyanis a szabadkai lemezlovas és producer, Chrono, Bobby Shepherd művész hegedűkísérete mellett kevert Deep és Tech House stílusú zeneszámokat. Chrono és Bobby Shepherd után lépett színpadra az idei fesztivál legnevesebb vendége, az egyik legismertebb hazai lemezlovas, Marko Nastić, aki technostílusú szettjével táncoltatta meg a közönséget.
Vasárnap délután hagyományosan ingyenes családi napot tartottak a Summer3p-en, amelyen a látogatók – kicsik és nagyok egyaránt – számos műhelymunkán próbálhatták ki tehetségüket és kreativitásukat. Többek között Emil Kadirić festőművész népszerű festőműhelyén ragadhattak ecseteket. A fesztivál helyszínén emellett kiállítás is nyílt a műhelymunka korábbi éveiben született alkotásaiból. Nebojša Jurčić a képregényrajzolás rejtelmeibe avatta be az érdeklődőket, de volt arc-, és testfestő- valamint mandalakészítő műhely is. Az idei Summer3p Andy Dee és Poison Charlie fellépésével zárult.