2024. március 28., csütörtök
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Szabad-e az orvosnak megbetegednie?

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.
Egy ezotériai összejövetelen beszélgettem a kollégáimmal. Oldható-e a karma? Mi van akkor, ha egy szakember, aki sokaknak segített, maga is problémába ütközik? Mi van akkor, ha egy orvos vagy természetgyógyász megbetegszik? Kudarcot vallott-e, ha hozzátartozóinak problémái akadnak? Természetesen, mindenki a saját karmáját viseli, s mindenkinek vannak nehéz időszakai is. Hamarabb és könnyebben vészeli át a nehéz időszakot az ember, ha olyan módszereket vet be, amikről tudja, hogy jók, s hogy sokaknak már segítettek. Oka van a problémának, s azt kell minél hamarabb felfedezni, hogy mi váltotta ki a bajt, így lehet harcolni is ellene, legyen szó betegségről, érzelmi vagy anyagi problémákról, rossz szokásokról, bármiről. Az ember sok mindent megtesz a szeretteiért, jó tanácsokkal látja el őket, sokszor tudtukon kívül is cselekszik értük. Ám nem élhetjük más helyett az életüket, joguk van eldobni tanácsunkat, vagy meg sem hallgatni. Mindenki a saját keresztjét kell, hogy cipelje. Ahogyan már említettem, a leszületésünk előtti tervben benne voltak az ilyen megpróbáltatások is, hogy néha nehéz időket éljünk meg, akár lelkünk tanulási szempontjából, akár más célokból. Ezek szerint igen, szabad az orvosnak is megbetegednie néha, valószínűleg a legmegfelelőbb módon meg is fog gyógyulni, ám egyszer neki is meg szabad halnia. Sőt az orvos családtagjai sem mentesek a betegségektől, sokszor nem is élnek egészséges életmódot. Egy tanár gyermeke, unokája is megbukhat egy vizsgán. Sőt, néha a középiskolát sem fejezi be. Egy fodrász is néha rendezetlen hajjal lót-fut, sőt kopasz borbélyt is ismertem. Szemüveges szemorvoshoz kerültem akkor, amikor utáltam a szemüveget, s meg akartam szabadulni viselésétől, s tőle vártam volna a csodaszert. Létezett csodaszer, de az nem abból állt, hogy megjavult a látásom, ahogy szerettem volna, hanem abból, hogy szemüveg helyett kontaktlencsét kezdtem hordani. Valamilyen megoldás mindig van. Sajnos, az élet nem mindig úgy alakul, ahogy elterveztük, ám ezeket az akadályokat mi már odaterveztük, most csak alkalmazkodni kell hozzájuk és le kell küzdjük a legjobb módon. Ahhoz pedig hit, bizalom, tudás, erő és segítség kell. A segítség lehet külső, konkrét, kétkezi segítség, ám a lelki segítség elengedhetetlen.
Tudjuk, hogy mindannyiunknak van őrangyala. Őrangyalaink nagyon is jól tudják, milyen feladatot tűztünk ki magunk elé, számukra hozzáférhető az Akasha krónikánk, ahová mindez felíródott, és ahol elérhető előző életeink minden pillanata, tapasztalata. Így aztán angyalaink egész életünkön át azon serénykednek, hogy vállalt sorsunkat beteljesítsük, terelgetnek életcélunk felé. Nekünk csak egy dolgunk van: vállalni a felelősséget tetteinkért, döntéseinkért, itt és most. A karmánk arra ösztönöz, hogy a felmerülő problémákat a szeretet erejével megoldjuk.
A karma oldható. Erre több módszer is lehetséges, amit a kollégákkal megvitattunk.
– A legegyszerűbb karma oldó módszer a megbocsátás: magunknak, az elkövetett hibánkért, és másoknak is, ha ellenünk vétettek. Igen, mindez nem könnyű. Elfogadni a másikat, és megbocsátani a legsúlyosabb vétket is, legyen szó egy közeli emberről, vagy egy rohadt alakról, aki átvert minket. Ám ha mindez sikerül, akkor nem gyűjtjük tovább a negatív karmát, és saját életünket könnyítjük. A megbocsátásra néhány bevált rítust tudok, melyek mindig segítenek. Itt van például a tőrök kivétele, a színpadi jelenet, a színek játszmája, a levélírás, a gyertyás rítus a megbocsátás gyertyájával.
– A másik karma oldó módszer az angyalok meghívása. Őrangyalaink mellett a Karma Urai azok, akik segítségünkre vannak. Ők irányítják lelkünk fejlődését, és tudnak életünk minden tapasztalatáról és lehetőségéről. Összeköttetésben állnak velünk, illetve magasabb tudatunkkal. Támogatnak minket a karmikus gyógyulásban azáltal, hogy a negatív emlékeket áttranszformálják pozitívra vagy semlegesre. Segítenek feldolgozni a jelen életbeli traumatikus emlékeket is, és elérik, hogy új hozzáállással forduljunk a kérdéses témához, ezzel az érzelmeinket is gyógyítják. A fájdalmas, zűrzavaros érzéseket szeretettel, örömmel és könyörülettel telire cserélik, melyek által megtapasztalhatjuk a megnyugvás és a szabadság érzetét. Az aurák testünket is gyógyítják, vagyis gyógyító tevékenységük testünk és életünk minden területére érvényes. Ajánlani tudom, hogy mely meditációk és kérelmek által léphetünk velük kapcsolatba tudatosan is, s ekkor ők üzennek nekünk. Küldhetnek számunkra képeket, akár gondolatban, vagy álmunkban láthatjuk ezeket, akár a tévében vagy az újságban. Kaphatunk új ötleteket, gondolatokat, tanácsokat. Ez a fajta öngyógyítási folyamat nagyon is valóságos, így, ha bármilyen tanácsot is kapunk a magasabb Forrástól, azt komolyan is kell vennünk.
– Én egyenesen Karmael atlantiszi angyalhoz fordulok, aki a sorsunk fölött áll. Ő tud könnyíteni a karmikus terheken, amikor már úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább. Megrajzolom a pecsétjét, felajánlom az áldozatot, amit meghozok még mielőtt ő teljesítené kérelmemet, sokszor hívok még néhány atlantiszi angyalt mellé, melyek a rezgéseket irányítják, melyek a bolygók hatásai fölött állnak, s még azt az angyalt, aki pont az aktuális problémára a megfelelő.
– Vannak emberek, akik nem annyira vagy egyáltalán nem vallásosak, tőlük az angyali segítség messze áll, ám az ő számukra is van megoldás. A kristályok erejében ma már senki sem kételkedik, nekik kristályokat programozok be, s ha nem is hordozgatják és tapogatják órákig, elég, ha az éjjeliszekrényükön van, így is kifejti hatását. Emellett a programozott víz, melyet elmagyarázok, hogy használják, sőt a Grabovoj-számok, s amit igen hatásosnak tartok, a rúna, esetleg a bagua tükör.
– Mindenesetre van megoldás, sokszor arra, hogy változtassunk a karmán, sokszor pedig csak annyi, hogy könnyebben viseljük. Ám néha tovább kell hordanunk, cipelnünk a terhet, a súlya ugyanaz, ám akkor is könnyebb, ha megértjük, hogy miért is cipeljük.