2024. március 29., péntek

Szörnyek tánca a cirkuszban

A szabadkai Barna Léna először lép fel a Tanyaszínház előadásában – Ma Kishegyesen a csapat

A hétvégén már elindult a Tanyaszínház idei turnéja, amely során a közönség Ödön von Horváth Kazimír és Karolina című darabját tekintheti meg Vajdaság húsz településén. A turné első napján Csantavérre látogattunk, ahol ottjártunkkor épp a színpad összeszerelése és díszítése folyt.

Barna Léna (Fotó: Gergely Árpád)

Barna Léna (Fotó: Gergely Árpád)

Az előadás szereplői között új arcokkal is találkozhatunk. Az egyikük a szabadkai Barna Léna, aki első alkalommal költözött le egy hónapra Kavillóra, hogy részt vegyen a Tanyaszínház turnéján.

– Szeptemberből negyedikes leszek a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban. Azután színművészeti szakon szeretnék továbbtanulni. Már régóta a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund tagja vagyok. Ez az első Tanyaszínházam, és remélem, hogy nem az utolsó. Kavillón nagyon családias volt a hangulat, főleg azért, mert a többiekkel már ismertük egymást, tudtuk, hogy ki milyen és mire számíthatunk. Ez alatt az egy hónap alatt még szorosabb barátságok köttettek. A próbafolyamat nagyon intenzív volt. Rengeteget tanultunk, fejlődtünk és gyakoroltunk. Az előadásban az egyik szörnyet játszom, és ebben a szerepben mi vagyunk felelősek a mozgásért és a táncért – mondta el lapunknak Barna Léna.

Pillanatkép az előadásból (Fotó: Ótos András)

Pillanatkép az előadásból (Fotó: Ótos András)

A Tanyaszínház társulata ma Kishegyesre látogat, az előadás este 9 órakor kezdődik.