2024. április 18., csütörtök

Túlélési tippek diákoknak

Tegnap kezdődött a szabadkai VM4K kamasztábora

A héten rendezik meg az Éld túl – kamasztábort a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban. A táborban 12–15 évesek vesznek részt, akikre minden délután három foglalkozás vár. Az öt nap során a diákok a túlélés témakörét fogják körbejárni. Olyan elméleti és gyakorlati tudásra tehetnek majd szert, amelyet a későbbiekben bármikor hasznosíthatnak.

– Egy izgalmas hét elé nézünk. Hétfőn az El Camino zarándokútról hallhattak egy élménybeszámolót, később önvédelmi foglalkozáson és egy elsősegély-gyorstalpalón is részt vehettek. Emellett az öt nap során sátrat is fognak állítani, valamint megtanulhatják, hogy a nem iható vizet miként tudják ihatóvá tenni. Egy biztonsági szakembertől hasznos tanácsokat fognak kapni az otthonuk védelmével kapcsolatban. Emellett gyógynövény- és gombakalauz is lesz. A foglalkozások által széleskörű tudást szerettünk volna biztosítani a diákok számára – tudtuk meg Lukács Lillától, a VM4K referensétől.

Béres Márta a kamasztábor résztvevőivel (Fotó: Szalma Brigitta)

Béres Márta a kamasztábor résztvevőivel (Fotó: Szalma Brigitta)

A tábor iránt nagy volt az érdeklődés, hiszen minden férőhely betelt. A résztvevőkkel kis csoportban dolgoznak. Ottjártunkkor Béres Márta színésznő az El Camino zarándokúton tapasztalt élményeit osztotta meg a tanulókkal. Az Éld túl – kamasztábor pénteken délután zárul.