2024. március 28., csütörtök

Gazdára talált az óbecsei Sojaprotein

Az ADM vállalat ma aláírta az adásvételi szerződést a Viktorjia csoporttal, amellyel átvette az óbecsei Sojaprotein céget – írja a 021.rs hírportál.

Az élelmiszerek terén az ADM az egyik vezető vállalat a világon, az adásvétel befejezésére pedig a szabályozó testületek engedélyének megérkezésekor kerül majd sor – áll a Sojaprotein közleményében.

Kihangsúlyozták, hogy nagy volt a külföldi befektetők érdeklődése az elmúlt időszakban, amely az ADM érkezését kell hozza Óbecsére. Mindez az elmúlt két évben a Sojaprotein vállalatának termelésébe való újabb beruházásoknak, a jó munkafolyamatnak és a külföldi piacokra való szállításoknak köszönhető.

Stefan Babović, a Viktorija csoport operatív igazgatója elmondta, hogy a szerbiai szójából készült termékek ettől fogva a világpiacon megjelenő új vásárlók számára is elérhetővé válnak, a vállalat pedig a világ 60 országának piacán még gazdagabb kínálattal fog előállni.

A közelmény szerint a Sojaprotein vállalat 1977-es megalapítása óta genetikailag nem módosított szóját dolgoz fel, amelyet helyben termesztenek, emellett pedig a minőséget és az eredetét is szigorúan ellenőrzik.