2024. március 29., péntek
TÖRÖKBECSE

Szántóföldi csatornahálózatot fejleszt az önkormányzat

A szántóföldi csatornahálózatokról, az eső- és a szennyvízelvezető rendszerek karbantartásáról, illetve bővítéséről, valamint a szárazság okozta károkról tanácskozott csütörtökön este Törökbecse vezetőivel és a termelők képviselőivel Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági titkár.

Törökbecse község határában a több mint 52 ezer hektárnyi földterületből az idén 28 ezer hektárt vetettek be különféle kultúrnövényekkel. A bánáti községben is a legnagyobb gondot a harminc napig tartó aszály okozta, ezért is nagyon fontos a szántóföldi csatornahálózatok rendszeres karbantartása és bővítése – hangzott el a megbeszélésen.

Čedomir Božić ezzel kapcsolatosan elmondta: a tartományi mezőgazdasági titkárság az idén 247 millió dinárt tervez elkölteni a csatornahálózat fejlesztésére, és ezeket a beruházásokat az önkormányzatokkal, valamint a Vajdaság Vizei Közvállalattal közösen valósítják meg.

– Az elmúlt időszakban Törökbecse önkormányzata a tartományi titkárságnál mind az eső- és a szennyvízelvezetőkre, mind a szántóföldi csatornahálózatok karbantartására és bővítésére sikeresen pályázott. Jelenleg a Vajdaság Vizei Közvállalattal és a tartományi mezőgazdasági titkársággal közösen tizenkét millió dinárt fordítunk a vízelvezető csatornahálózatok felújítására. Az önkormányzat egyik prioritása a bereki szántóföldi csatornarendszer fejlesztése – mondta el Saša Maksimović, Törökbecse polgármestere.

Törökbecse önkormányzata tervdokumentációt dolgoz ki a községhez tartozó beodrai és kumáni csatornahálózat fejlesztésére is.