2024. április 26., péntek
KONFERENCIA LIGA

Verekedés és minimális előny

Két szerb gárda kezdte meg szereplését csütörtök este a frissen rajtolt Konferencia Liga selejtezőjében, és mindkettő minimális előnyre tett szert a jövő heti visszavágóra. A nagyobb presztízzsel bíró összecsapást Belgrádban játszották, ahol a Partizan a dunaszerdahelyi DAC együttesét fogadta. Az alaphangot az a verekedés adta meg, amely a meccs legelején tört ki a lelátón, de szerencsére ez nem befolyásolta a találkozó lebonyolítását. A paprikás hangulatban nagy tempóval ment egymásnak a szerb és a szlovák bajnokság második helyezettje, és korán meg is született az első gól, Lazar Marković a 19. percben juttatta előnyhöz a Partizant. Mint kiderült, a középpályás a végeredményt is beállította, a DAC egyenrangú partnerként küzdött, de egyenlíteni nem tudott. A másik szerb induló, a Vojvodina a litván Panevėžys vendégeként nyert ugyancsak 1:0-ra.

A magyar csapatok felemásan vették az akadályokat, az Újpest 2:1-re verte verte a liechtensteini Vaduzt, ám a Puskás Akadémia sima, 3:0-s vereséget szenvedett a lett RFS otthonában. Az erdélyi Sepsi a szlovák Trnava vendége volt, ahonnan gól nélküli döntetlennel utazott haza.

Konferencia Liga-selejtező, negyeddöntő, 1. mérkőzések, érdekesebb eredmények: Panevėžys–Vojvodina 0:1, RFS–Puskás Akadémia 3:0, Trnava–Sepsi 0:0, Partizan–DAC 1:0, Újpest–Vaduz 2:1, Gzira–Rijeka 0:2, Basel–Partizani 3:0, Gent–Vålerenga 4:0, Sutjeska–Makkabi (TA) 0:0, Mostar–AEK 2:1, Drita–Feyenoord 0:0, Hafnarfjordur–Rosenborg 0:2, Hajduk (S)–Tobol 2:0, Pogon–Osijek 0:0, Tórshavn–Budućnost (P) 4:0.