2024. április 20., szombat

Decemberben még 20 euró segítség a polgároknak

A koronavírus-járvány miatt bekövetkezett válság enyhítésére decemberben további 20 euró segélyt fizetnek minden felnőtt állampolgárnak, jelentette be a Pink televízió műsorában Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke.

Aleksandar Vučić elmondta, hogy pénteken Ana Brnabić miniszterelnökkel és Siniša Mali miniszterrel folytatott megbeszélésen döntöttek az állampolgárok számára nyújtott kiegészítő támogatás kifizetéséről.

— A jó eredmények miatt hoztuk meg a döntést, mert júliusban 200 millió eurós többletre számítunk. Úgy döntöttünk, hogy decemberben további 20 eurót folyósítunk minden 18-adik életévét betöltött szerbiai állampolgár számlájára. A nyugdíjasoknak így szeptembertől az év végéig 100 euró jár az eddig elképzelt 80, a többi felnőtt lakosnak pedig 50 euró a 30 helyett. A korábban megszokott módon folyamodhatnak majd a polgárok a támogatásért — fejtette ki Aleksandar Vučić.

További támogatást helyezett kilátásba az államfő, mégpedig a natalitás serkentése céljából. Mint mondta, indítványozni fogja, hogy a kormány minden megszületett gyermek után 5000 euróval támogassa a szülőket.