2024. április 16., kedd

Sorozatforgatás a zentai városházán

Készül a Močvara filmsorozat második évada

A szerb bűnügyi filmsorozat első évadának sikere után Zentán és környékén elkezdődött a második évad folytatása.

A város legszűkebb központjában már napokkal ezelőtt több belgrádi rendszámtáblás furgon, kisteherautó jelent meg a forgatócsoport pedig pénteken a városháza Fő utcai homlokzata elé elhelyezett állványokra hatalmas reflektorokat szerelt fel, az első jeleneket ugyanis a városháza néhány irodájában forgatják. Ezek a helyszínek a filmben rendőrségi irodaként szerepelnek majd. A második évad epizódjait Oleg Novković rendezi, a forgatókönyvet pedig Milena Marković irta. A második évad  stílusilag és vizuálisan nagyban az első tíz epizódra hagyatkozik, amely sоrán Nikola Krsmanović rendőrfelügyelő (Goran Bogdan) több kegyetlen gyilkosság felderítésén dolgozik, időközben viszont származásának a titkára is fény derül.

Fotó: Gergely József

Fotó: Gergely József

A főhős hozzá méltó örököst kap Szeles Attila személyében, akit a fiatal vajdasági magyar színművész Ózsvár Róbert alakít a sorozatban. A Močvara teljes második évada Zentán, a látszólag csendes és hangulatos Tisza-menti városkában játszódik, ahol néhány család van hatalmon és dönt az itt élők életéről és haláláról. A sorozat epizódjai során a nézők szemtanúi lehetnek annak, hogy miképp változik meg Krsmanović nyomozó jelleme és miképpen kész megbocsájtani. Mindezek kulcsfontosságúak lehetnek az új történetek keletkezéséhez, ami érdekesebbé teszi a cselekményt.

A sorozatot a Slobodan Milošević letartóztatásának a körülményeit bemutató Család (Porodica) című nagysikerű mini-sorozatot is elkészítő Firefly Produkciós Iroda és a Telekom Srbija égisze alatt forgatják, s a tervek szerint jövőre mutatják be a Superstar és RTS 1 televíziós csatornákon.