2024. április 24., szerda

A térben lévő elemek változásának nyomában

Kiss Natália önálló kiállítása Újvidéken

A Miloš Crnjanski Művelődési Központban július derekán megnyílt a szenttamási Kiss Natália grafikus önálló tárlata. A kiállítás kilenc grafikát tartalmaz, amelyek A tér határa című sorozatból származnak. A grafikák algráfia technikával  készültek, és a tér mélységével, valamint az adott térben lévő elemek idővel történő változásával foglalkoznak.

A fiatal alkotó művei a Miloš Crnjanski Művelődési Központban tekinthetők meg munkanapokon 9 és 16 óra között

A fiatal alkotó művei a Miloš Crnjanski Művelődési Központban tekinthetők meg munkanapokon 9 és 16 óra között

A fiatal művész alkotásaiban nemcsak a térben található elemek változásait követi, hanem azt is, hogy az idő múlásával hogyan változik meg maga az alkotó viszonya az adott térrel, és hogy ugyanazt a teret hányféleképpen élheti meg és ábrázolhatja.
A kiállítás minden munkanapon 9-től 14 óráig tekinthető meg a Putnik vajda utca 2.-ben.

Kiss Natália az újvidéki kiállításon

Kiss Natália az újvidéki kiállításon

Kiss Natália Újvidéken született, középiskolába Zentán, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti technikus szakán járt.  Az újvidéki Művészeti Akadémián 2018-ban végezte el az alapképzést, az idén pedig a mesterképzést, grafika szakon. Szenttamáson él és dolgozik. Kiemelkedő elismerései közé tartozik a Love Your Body plakátpályázat fődíja 2013-ból, három évvel ezelőtt pedig az újvidéki Művészeti Akadémia képzőművészeti tanszékének grafika szakán a Legsikeresebb grafikai alkotás díját nyerte el.