2024. április 20., szombat

Felújítják az egyetemista menzát

Megkezdték az egyetemisták étkezdéjének (Restoran 2) és mellékhelyiségeinek a nyári felújítását.
Zoran Martinović, az Egyetemista Központ igazgatója tegnap megtekintette a menza felújítási munkálatait. Az objektumban nagyban folyik az új padlócsempék lerakása, a falak meszelése és festése. Az egyetemista menzahálózat nagyobb objektumában a tanév folyamán naponta 3500 diák étkezik, a konyha kapacitása két váltásban 10.000 fejadag.

– Az újvidéki Egyetemista Központ nagyon jó szervezett intézmény, a konyhán 100 személy dolgozik, akik évente 1,5 millió fejadagot készítenek. Mivel a szervezés a legmagasabb fokon működik, az újvidéki önkormányzat a pandémia legnehezebb napjaiban felkért bennünket arra, hogy mi szervezzük meg a katonaság és a kórház dolgozóinak étkeztetését a városi Covid-kórházban, amely az Újvidéki Vásáron működött. Az elmúlt hónapokban napi 100 egytálételt készítettünk az egészségházak oltópontjain dolgozók számára – magyarázta Martinović.

A nyári szünidőt kihasználva belekezdtek a legnagyobb városi egyetemista menza étkezőtermének és mellékhelyiségeinek a felújításába

A nyári szünidőt kihasználva belekezdtek a legnagyobb városi egyetemista menza étkezőtermének és mellékhelyiségeinek a felújításába

A nyári szünidő miatt az Egyetemista Központ otthonaiban 230 diák tartózkodik, a kis létszámot kihasználva most végzik el a menza épületének belső felújítását.
– Július 15-ig az egyetemi vizsgák miatt kb. 1500 diák tartózkodott az egyetemista otthonokban. A tanév ideje alatt több mint 3000 tanuló tartózkodik az egyetemista otthonokban. Biztos vagyok abban, hogy a menza épületének a belső felújítása nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy az egyetemistáknak és a konyha dolgozóinak jobb legyen a közérzetük.

A Restoran 2 név alatt ismert egyetemista menza a legnagyobb ilyenfajta étkezde Újvidéken, az étterem és a mellékhelyiségek területe 1000 négyzetméter, a felújítási munkálatok költsége 3,1 millió dinár, és a tervek szerint 10 nap múlva befejezik.