2024. április 25., csütörtök

Csodás hangulatban Oromon

XI. Zengő Kézművestábor

Tizenegyedik alkalommal tartják a Zengő Tájház Nők és Fiatalok Kézműves-egyesületének szervezésében a Zengő Kézművestábort az oromi Zengő Tájházban óvodás és általános iskolás gyermekek számára. Kedden délután kezdődött, és szombaton délután 5 órakor fog véget érni egy kiállítással, amit az ott készült munkákból raknak össze. Erre sok szeretettel várják a szülőket és az érdeklődőket.

Az agyagkorongozást senki sem akarja kihagyni

Az agyagkorongozást senki sem akarja kihagyni

Muhi Zsuzsanna táborvezetőtől megtudtuk, idén 44 gyerek jelentkezett. A kézművesmunka mindennap délután 3-tól este 7-ig folyik. Magyarkanizsáról ifj. Ózsvár Péter vezeti az agyagkorongozást, amely az első két nap alatt le is zajlott, hogy a munkák a hét végéig meg tudjanak száradni. Emellett fonalgrafikáznak, indián karkötőket és nyakláncokat készítenek, valamint növényekkel festenek lenvászonra. A munka mellett azért jut idő a szórakozásra is ebben a szép környezetben, sokat játszanak a gyerekek. A stafétajátékot a helyi iskola egyik tanítónője, Pető Helga vezeti, és ennek még tétje is van, mivel táborzáráskor a nyertes csapat ajándékot fog kapni. A gyerekeknek jut idejük pihenésre és uzsonnázásra is, a pénteki nap pedig rendkívülinek számít nekik, hiszen akkor sátraikat felverve ott töltik az éjszakát is. Ez számukra a rendezvény fénypontja, hiszen akkor van még csak igazán lehetőség a barátkozásra és a szórakozásra.

Növényekkel vászonra festenek

Növényekkel vászonra festenek

A táborvezető elmesélte még, mindig vannak visszatérő gyerekeik is, nem egy közülük ötödik-hatodik alkalommal vesz részt a foglalkozáson. Nagyon szeretnek náluk időzni, hiszen mindig remek a hangulat, jókat esznek és játszanak a kézművesmunka mellett, amit persze szintén nagyon élveznek. Zsuzsanna úgy véli, mindebben az egyesületük állandó stábja munkájának is fontos szerepe van, mivel nagyon összetartóak, és maguk is lelkesen végzik a feladatukat.
A tábor támogatói a magyarkanizsai önkormányzat, az oromi helyi közösség, valamint a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság.