2024. március 28., csütörtök
EURÓPAI KUPAPOROND

Fordítani kell a kazahok ellen

Csalódást keltő eredménnyel tudta le első nemzetközi meccsét az új szezonban a Crvena zvezda, amely a BL selejtezőjének második fordulójában a kazahsztáni Kairathoz utazott Almatiba. Dejan Stanković legénysége a mezőnyjáték terén felvette a versenyt a házigazdával, sőt a második félidőben egyértelműen dominált. A vezető találatot Kante szerezte meg (24.) a hazaiaknak, amit Mikanović öngóljával egalizált (57.) a Zvezda, ám a 79. percben Bagnack újra előnyhöz juttatta a Kairatot, amire a piros-fehéreknek már nem volt válaszuk.

Megkezdődött a Konferencia Liga kvalifikációjának második fordulója is egy meccsel, méghozzá szerb érintettséggel, a Partizan tegnap este a szerb fővárosban fogadta a dunaszerdahelyi DAC-ot, ezért a kisebb belgrádi csapat, a Čukarički szerdán este mérkőzött az azerbajdzsáni Sumqayittel, amellyel csak gól nélküli döntetlenre futotta.

BL-selejtező, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Kairat Almati–Crvena zvezda 2:1, Malmö–HJK 2:1, Mura–Ludogorec 0:0, Slovan (P)–Young Boys 0:0, Legia–Flora 2:1, Olimpiakosz–Neftci Baku 1:0, PSV–Galatasaray 5:1. Konferencia Liga-selejtező, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Čukarički–Sumqayit 0:0.