2024. március 28., csütörtök

Úton a Tanyaszínház

Ma, szombaton Kavillón bemutató

Pénteken este a csantavéri közönség már láthatta a Tanyaszínház idei gárdája ez évi előadását, amely Ödön von Horváth műve alapján készült, Lénárd Róbert rendezésében. A Kazimír és Karolina című produkció bemutatója ma, szombaton este 9 órai kezdettel Kavillón lesz. Vasárnap már a szenttamási közönség tapsolhat a társulatnak. Hétfőn Bácsfeketehegyen lépnek fel, kedden Kishegyesen, szerdán Bácsgyulafalván, csütörtökön Szilágyin, jövő szombaton Topolyán, augusztus 1-jén, vasárnap pedig Kelebián.

Augusztus 2-án Hajdújárásra érkezik a csapat, 3-án már Magyarmajdányon várja a társulat a közönséget. A turné további része a következőképp alakul: augusztus 4-e Feketetó, augusztus 5-e Kispiac, augusztus 6-a Zenta, augusztus 7-e Tornyos, augusztus 8-a Mohol, augusztus 9-e Óbecse, augusztus 10-e Muzslya, augusztus 11-e Torontáltorda, augusztus 12-e Orom.

A Tanyaszínházat 1978-ban alapították, hosszú évekig csacsifogat volt az echós szekér, amit a traktor váltott fel, ez évtől pedig minibusszal járta a társulat a vajdasági településeket.