2024. április 19., péntek

Lágy altatódalok és a mindennapok forgataga

Csütörtökön Palya Bea és Lisztes Jenő lépett fel a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában

Csütörtök estefelé Palya Bea és Lisztes Jenő Altatok című koncertjét élvezhette a szabadkai közönség a Majsai Úti Általános Iskola udvarán. Az esemény a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ szervezésében, az intézmény nyáresti koncertsorozatának keretében valósult meg. A Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas énekesnő, dalszerző és az elismert cimbalmos fellépésére sokan voltak kíváncsiak.

Sokan voltak kíváncsiak a magyarországi énekesnő koncertjére (Fotó: Gergely Árpád)

Sokan voltak kíváncsiak a magyarországi énekesnő koncertjére (Fotó: Gergely Árpád)

– Elsősorban a kisgyermekes családokat szerettük volna megszólítani ezzel a koncerttel, és ugyanúgy számítottunk a nagyobb gyermekek és a felnőttek részvételére is. Mindig alkalmazkodunk a járványügyi intézkedéshez, és most is ez volt az elsődleges szempont. Nagy volt az érdeklődés a koncert iránt, hiszen nagyon sokan szeretik a művésznőt – nyilatkozta lapunknak Csizmár Rita, a VM4K szakmai referense.

Palya Bea a koncert előtt elmondta, hogy a szabadkai közönség a gyermekeinek íródott dalaiból hallhat egy kis ízelítőt. Ezek egy részét a várandósságai idején írta, majd később a gyermekei és a család mindennapjai is megihlették.

– A cimbalomkirállyal, Lisztes Jenővel érkeztem, akinek szerintem nemcsak a hangszere, hanem ő maga is hungarikum. Annyira színesen használja a hangszerét, annyira bátor és szabad, hogy mellette én is az vagyok. Én egyébként is az vagyok, de mellette ez a szabadság megsokszorozódik. A koncerten főleg az Altatok és a Nappali dalok című albumok családi dalai hangzottak el, hiszen nagyon sok kisgyermeket vártunk a fellépésre. Ugyanakkor a felnőtteknek szóló lemezeimről is becsempésztünk egy-egy számot, hiszen ezekben is nagyon sok szó van a gyermekekről, illetve az apukák és a gyermekek viszonyáról. Az idei dalszerzői termésem Lisztes Jenő közreműködésével születik. Jelenleg a tüzes-dalsorozaton dolgozunk, amelyet egy fotósorozat és több vers előzött meg – tudtuk meg Palya Beától.

Palya Beának sikerült megmozgatnia a közönséget (Fotó: Gergely Árpád)

Palya Beának sikerült megmozgatnia a közönséget (Fotó: Gergely Árpád)

A csütörtök esti koncerten a közönség olyan dalokat hallhatott, mint a Lába, lába, Lili, lába, a Szaladnak a madarak a tetőn, a Cinegés és az Altatódal Liliannak. Jövő csütörtökön 20.30-kor a Bagossy Brothers Company koncertjére kerül sor a VM4K szervezésében, amelyet a palicsi Nagyparkban rendeznek meg.