2024. március 29., péntek

Tüntetések Karaburmában a cserbenhagyásos gázoló miatt

Továbbra is tartanak a tüntetések a karaburmai Marijan Gregoran utcában. Így szeretnék kifejezni a szomorúságukat és együttérzésüket annak a kilencéves kisfiú családjának, aki elhunyt a cserbenhagyásos gázolást követően, tudósít a Szerbiai RTV

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a kisfiú tegnap halt meg, miután vasárnap este súlyos sérüléseket szerzett, amikor édesapját, négyéves öccsét és őt elütötte egy autó a gyalogátkelőn, majd a sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A tüntetés tegnap este kezdődött, miután megjelentek a kisfiú haláláról szóló hírek. A tüntetésben néhány száz környékbeli lakos vesz részt.

Azt mondják, hogy nem fogják elhagyni az utcát egészen addig, amíg le nem tartóztatják a vétkes sofőrt, akinek a bíróság megengedte, hogy szabadlábon védekezzen. Emellett azt követelik, hogy a közlekedési balesetekre vonatkozó büntetések legyenek szigorúbbak.

Az említett utcát a tüntetők lezárták a forgalom elől.

Damir Okanović, a Közlekedésbiztonsági Bizottság igazgatója a Szerbiai RTV-nek elmondta, hogy a karaburmai közlekedési baleset ügyét a Felsőbb Ügyészségnek kell átvennie, mert ez a legsúlyosabb bűncselekmény a közlekedésbiztonság ellen, emellett szándékos bűncselekménynek számít.