2024. április 25., csütörtök

Picasso 15 év börtönt kapott három bűncselekményért

Az újvidéki Fellebbviteli Bíróság megerősítette a felsőbb ügyészség ítéletét, amely alapján Dušan Murgaški Picassot (61) 15 év börtönre ítélték 3 bűntett elkövetéséért.

A Dnevnik tudósítása szerint 12 év börtönre ítélték, amiért megpróbálta megölni Marijana Č.-t, aki pincérnőként dolgozott a Vajdasági Klinikai Központ rehabilitációs osztályán, emellett további három évet kapott, amiért súlyos sérüléseket okozott Miroslav S-nek, majd még hat hónapot a biztonság veszélyeztetése miatt, így mindent összevetve összesen 15 évnyi börtön vár rá.

A visszaeső bűnöző, aki 2018. november 30-án jött ki a börtönből, a vád szerint 2019. február 9-én megtámadta unokatestvérét, Miroslav S.-t, akivel a alkoholt fogyasztottak, majd papagáj fogóval, kézzel és lábbal is megütötte, valamint késsel megfenyegette, hogy megöli.

Ezt követően a Sürgősségi Központba vitték józanodni, ugyanis 1,15 százalék volt az alkoholszint a vérében. Másnap, február 10-én, késsel megtámadta Marijana Č.-t, aki ott dolgozott. Megragadta a hajánál fogva, majd a kést a nyakához szorította, azonban a nő megfogta a karját, így sikerült kiszabadulnia, bár ekkor megsebesítette magát.

Ezt követően Mugarški a földre teperte a nőt, és azt mondta neki, hogy megöli és lemészárolja, egy ponton pedig a lábát a mellkasának szorította. A hadakozó felek a lépcsőn is legurultak.  A nő segítségért kiáltott, végül az egyik pillanatban sikerült kiszabadulnia és elmenekülnie, miközben a támadó elbújt az élelmiszert szállító liftben, ahol késsel a kezében találták meg.

A férfi a bíróságon nem tudta megmagyarázni tettét. Azt állította, hogy nem emlékszik, hogy késsel rátámadt a pincérnőre, és nem állt szándékában megölni. Azt azonban elismerte, hogy rátámadt a rokonára.

Mugarški, az eddigi börtönbüntetéseivel és a jelenleg is kiszabottal együtt, 38 évet tölt börtönben.