2024. március 28., csütörtök

Könnyített feltételek a külföldiek belépésére az országba

Július 24-én éjféltől enyhébb feltételek mellett lehet majd bejutni Szerbia területére – írja a B92 hírportál.
Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter üdvözölte a kormány pénteki döntését, miszerint elfogadják a teljes immunizálásról szóló igazolást, valamint a koronavírusból való kigyógyulásra vonatkozó igazolást is a belépni szándékozó külföldi állampolgárok esetében.
Az idegenforgalomból származó deviza bevétel 29,3 százalékkal növekedett a tavalyi esztendőhöz képest. A kormány új döntésének köszönhetően még több külföldi turista belépésére számíthatunk az országba, ezzel együtt pedig sikeres idegenforgalmi idényt és jelentős gazdasági jövedelmet könyvelhetünk majd el – hangsúlyozta ki Matić.
Azok a személyek, akik Grúziában, Monacóban, Ciprusban, Libanonban, Moldovában, San Marinóban, Tunéziában, Horvátországban és Szlovákiában kiadott oltási igazolásokkal rendelkeznek július 24-én éjféltől szabadon beléphetnek Szerbiába.
A közeljövőben várhatóan Örményország, Szíria és Egyiptom polgárai számára is lehetővé válik az országba való belépés csak oltási igazolással.
Emellett további tizenhat ország esetében a koronavírusból való kigyógyulásra vonatkozó igazolással is beléphetnek Szerbiába, vagy pedig pozitív PCR, vagy antigén teszttel is, amely elvégzésétől legkevesebb két hét, legtöbb hat hónap telt el.
Ezek az országok közé tartozik Luxemburg, Andorra, Spanyolország, Ausztria, Bulgária, Görögország, San Marino, Szlovénia, Tunézia, Törökország, Horvátország, Románia, Németország, Amerikai Egyesült Államok, Svájc és Dánia.