2024. április 20., szombat

Mali: A második negyedévben 12 és 15 százalék közötti növekedési ütemre számítunk

Siniša Mali pénzügyminiszter ma rámutatott, hogy a harmadik gazdasági segítségnyújtási csomaggal az államnak sikerült megmenteni a munkahelyeket és a gazdaságot, amit a növekedési ütemre vonatkozó eredmények is bizonyítanak, írja a Vajdasági RTV.

Emlékeztetett arra is, hogy a koronavírus-járvány következményeinek enyhítésére a polgárok és a gazdaság számára nyújtott harmadik segítségnyújtási csomag végrehajtása folyamatban van.

A miniszter elmondta, hogy jövő szerdán, július 28-án a negyedik részletet fizetik az autószállítóknak, akik buszonként 600 eurót kapnak, emellett augusztus 6-án támogatást fizetnek azoknak a személyeknek, akik önállóan végeznek más kulturális tevékenységet, összesen 777-nek.

– Augusztus 16-án még egy teljes minimálbért fizetünk az idegenforgalomban és a vendéglátásban tevékenykedőknek. Szeptemberben az idős személyek kapják meg az 50 eurónyi támogatást, majd novemberben érkezik az összes állampolgár számára a fennmaradó 30 euró – mondta Mali.

A miniszter megemlítette, hogy a harmadik segélycsomagra összesen mintegy 266 milliárd dinárt különítettek el.

Utalt továbbá a minimálbérek bejelentett emelésére is, a jelenlegi 32.000-ről 35.000 dinárra, és elmondta, hogy a következő napokban párbeszédet szerveznek a munkavállalók, a munkáltatók és a Szerb Köztársaság kormányával.