2024. április 23., kedd

Megválasztották Törökkanizsa új polgármesterét

A község mai rendkívüli ülésén Irena Slavkovićot választották meg egyhangúlag a képviselők a község új polgármesterévé. Az oroszlámosi származású Irena Slavković, a Szerb Haladó Pártot képviseli, diplomás mezőgazdasági mérnök. A képviselők közül harmincan szavaztak rá, valamint egyhangúan megválasztották Dejan Jančićot a község alpolgármesterévé, illetve a községi tanács tagjait is, vagyis Nedeljko Krišanovot, Bosa Perkučint, Zoran Pustinjakot, Orosz Urbán Csillát és Kiss Vendelt, akik eddig is ezt a tisztséget töltötték be.

– Nem ígérhetünk tornyokat és városokat, de megígérhetjük Törökkanizsa gyorsabb és jobb fejlődését – jelentette ki az újonnan megválasztott polgármester, megköszönve a kifejezett bizalmat.

– A célom, hogy folytassuk a község fejlődését, a közös együttműködést, valamint az egymás közti jó kapcsolatokat is – mondta Irena Slavković.

Dr. Radovan Uverić eddigi polgármester tegnap nyújtotta be lemondását.

– Az utóbbi időben elvesztettem a párt és a képviselők többségének támogatását is – mondta Uverić, majd sikeres munkát kívánt az újonnan megválasztott vezetőségnek.

– Az elmúlt öt év a fejlődés évei voltak, ma pedig stabil és soha nem látott nagyságú költségvetésünk van. Köszönöm minden polgárnak, akik az elmúlt öt évben támogattak – jelentette ki a volt polgármester.

Ivica Brzak, a Szerb Szocialista Párt, Újhelyi Nándor pedig a Vajdasági Magyar Szövetség nevében fejezték ki jó kívánságaikat az újonnan megválasztott polgármesternek, és Uverić eddigi munkájáért is köszönetet mondtak.