2024. április 25., csütörtök

Matić: Megoldódott a QR kódok problémája Görögországban

Tatjana Matić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter kijelentette, hogy a görög idegenforgalmi minisztérium sikeresen megoldotta a QR kódok leolvasásának problémáját, amelyek a fedett helyeken és a kikötőben való ellenőrzések során merültek fel az unión kívüli országokból érkező polgároknál. - írja az N1 hírportál.
Szerbia, Nagy-Britannia, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia és sok más ország állampolgárainak problémái akadtak a QR kódok leolvasásával. Ez technikai természetű probléma volt, amelyet meg kellett oldani Görögországban és az idegenforgalmi miniszter ma jelentette nekem, hogy sikerült áthidalniuk a problémát – mondta Matić.
A Görögországban jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések szerint egyébként a nem Uniós állampolgárok nem mehetnek be Görögországban az olyan zárt helyiségekbe, mint a mozik, az éttermek, vagy a kávézók, csak amennyiben a teljes immunizáltságról mutatnak fel igazolást, vagy pedig arról, hogy az utazást megelőző hat hónapban kigyógyultak a koronavírusból. Az igazolás lehet papíron, vagy elektronikus formában is, valamint a személyi dokumentumokat is fel kell mutatni.
Az eUprava tájékoztatása szerint idáig összesen több mint 708 ezer digitális zöld igazolást adtak ki és még egy polgárnak sem akadt technikai gondja a határátlépéskor.