2024. április 26., péntek

Vučić: Sosem találkoztam Belivukkal, és nem hátrálok meg a bűnözők elől

Aleksandar Vučić elnök ma elutasította Veljko Belivuk állítását, amelyet a Krik hírportál tett közzé, miszerint összeköttetésben álltak egymással. Tagadta, hogy találkozott volna Belivukkal és bejelentette, hogy hamarosan szólni fog a nemzethez, hogy bemutathassa a bizonyítékokat és tisztázza az emberekkel, hogy valójában miről is van szó – írja a Vajdasági RTV.

Elmondása szerint a gyilkosok és hentesek, amikor látják, hogy megérkezett a vádirat és látják a bizonyítékokat, megpróbálják politikailag kihúzni magukat a dologból, politikai támogatást kapnak egyes politikusoktól.

A Krik által közölt állításokra reagálva kihangsúlyozta, hogy ugyanez az ember azt is mondta, hogy senkit sem ölt meg és egy kifogástalan úriember. Kiemelte, hogy büszke arra a tényre, hogy őt vádolták meg, mivel mindenkinek világos, hogy ha találkoztak volna, azt nem említette volna meg.

– Nem említették meg azokat, akikkel valóban találkoztak, akikkel együttműködtek az országon kívül is. Soha az életemben nem láttam ezt az embert és nem is beszéltem vele – jelentette ki Vučić.

Hozzátette, hogy ha találkozott velük, bármilyen helyszínen, vagy akár csak beszélt velük, nemcsak, hogy lemond az elnöki tisztségről, hanem önként feladja magát és egész hátralévő életét a börtönben fogja leülni.

– Az egyikük azt mondta, hogy a Zvezdara városrészben lévő egyik lakásban találkoztunk, a másik pedig azt, hogy egy ritopeki házban. Sokáig gondolkodtam azon, hogy válaszoljak-e. Az elkövetkező napok érdekesnek bizonyulnak majd, mert szólni fogok a nemzethez. Szükségem van 48 órára, vagy valamennyivel kevesebb is, hogy bemutassam az igazságot – mondta az elnök.

Szavai szerint egész idő alatt azt kérték tőle, hogy zsarolópénzt fizessen.

– Nem fogok zsarolópénzt fizetni, megmutatom a népnek, hogy legyőzzük a gyilkosokat, a bűnözőket és minden segítőjüket, úgy a politikában, mint a médiában és máshol is. Nem fogok meghátrálni a gyilkosok és hentesek, valamint a politikai segítőik elől – üzente Vučić.

Elmondta, hogy sosem járt a Zvezdarán, csupán egy alkalommal, amikor egy televíziós csatornának adott interjút.
Küzdeni fogok a bűnözők ellen, ha mást nem, akkor büszke leszek arra, hogy bennem látták a legnagyobb ellenséget, egy valakit, akit nem tudnak megvesztegetni, megvásárolni és megfélemlíteni. Egyikük sem fog engem soha megfélemlíteni, az utolsó leheletemig küzdeni fogok ellenük – jelentette ki az elnök.