2024. április 18., csütörtök
ÓBECSE

Vers- és novellapályázatot hirdetett a könyvtár

Az óbecsei Népkönyvtár második alkalommal hirdet regionális verspályázatot gyermekek részére A vers csak születik… elnevezéssel.

Egy jelentkező legfeljebb két verset küldhet be, a vers terjedelme és témáját nem határozták meg. A beküldött alkotáshoz mellékelni kell a vers írójának adatait (név, születési adatok, iskola, osztály, lakhely, telefonszám és rövid életrajz). A pályázatra 10 és 15 év közötti diákok jelentkezhetnek szerb vagy magyar nyelvű verssel. A munkákat a suncestihova@gmail.com e-mail-címre kell elküldeni augusztus 25-éig, és a levél témájaként (subject) a vers címét kell megadni. A pályázaton csak olyan versekkel lehet részt venni, amelyeket máshol még nem közöltek.

A verspályázat mellett az idén először szervez a könyvtár ugyancsak regionális pályázatot rövid történetek megírására. A Noveleta címmel meghirdetett pályázatra 16 és 30 év közötti fiatalok jelentkezhetnek. A munkákat a noveletabecej@gmail.com e-mail-címre kell elküldeni augusztus 25-éig, és a levél témájaként a történet címét kell megadni. Egy szerző legfeljebb két munkával jelentkezhet, és egy szöveg terjedelme nem haladhatja meg a 9000 karaktert (standard helyközzel). A beküldött szöveghez mellékelni kell a szerző telefonszámát és rövid életrajzát is. A pályázaton esszével, cikkel, verssel, drámával vagy más, a novella követelményeinek nem megfelelő írással nem lehet részt venni, és a zsűri csak azokat az alkotásokat veszi majd figyelembe, amelyek még nem jelentek meg sehol.

Bővebb felvilágosítást a könyvtárban (Fő u. 11.), a 021/6912-747-es telefonszámon vagy a suncestihova@gmail.com, illetve a noveletabecej@gmail.com e-mail-címen adnak. Az eredményhirdetést szeptember 11-én tartják a Városi Színház klubhelyiségében.