2024. április 19., péntek

Kiváló sportolót fogadott a polgármester

Kiváló sportolót fogadott a polgármester

Blaskó Zsanett, a magyarkanizsai Ringfighter Box Club sportolója július 3-án junior világbajnoki címet szerzett kick-boxban. Tegnap délelőtt őt és edzőjét, Halász Mihályt Fejsztámer Róbert polgármester fogadta a magyarkanizsai városháza elnöki irodájában.
Blaskó elmesélte, kicsi kora óta érdeklik a küzdősportok, és hat éve már tevékenyen is részt vesz bennük. Azt is elárulta, egy élsportolónak naponta kétszer kell edzenie, de úgy véli, ez mindenképpen megéri a befektetett energiát, hiszen az a célja, hogy kijusson az olimpiára.

Az edzője elmondta, hogy a járványhelyzet az utóbbi időben megnehezítette minden aktivitás megszervezését, az edzéseket és a versenyekre való felkészülést is. Most azonban a körülmények lehetővé tették, hogy megszervezzék az utánpótlás-világbajnokságot, mégpedig itt, Szerbiában. Ilyen módon nagyobb számban részt is tudtak venni a megmérettetésen, előtte pedig rendesen fel is tudtak készülni rá. A végeredmény pedig az lett, hogy a szerbiai válogatott első helyen végzett, Zsanett pedig aranyérmet szerzett.

A polgármester kifejezte afeletti örömét, hogy a sportban kimagasló eredményeket ér el Magyarkanizsa község. Az önkormányzat azzal tud hozzájárulni ehhez, hogy igyekszik a legtöbb településen biztosítani a sport infrastruktúráját és az alapfeltételeket ahhoz, hogy ha adott a jó edző, a jó sportoló, versenyző, akkor azoknak valóban csak azzal kelljen foglalkozniuk, hogy hogyan, mikor és milyen formában készüljenek a különböző versenyekre. Kis- és középléptékű beruházásokról van szó, mint például sportpályák és objektumok építése, illetve felújítása, felszerelés beszerzése.

Az elmúlt években Magyarkanizsán kívül Adorjánon, Tóthfaluban és Kispiacon volt ilyesmire példa. Amikor pedig nagyobb jelentőségű, adott esetben nemzetközi versenyekre készülnek a klubok, igyekeznek logisztikai háttérrel is segíteni a munkájukat. Fejsztámer úgy tapasztalja, hogy egyre több fiatalt lehet a sport által kimozdítani a tévé és a számítógép elől, majd szép eredményeket elérni velük, ez pedig nemcsak a község javát szolgálja, hanem a közösség erősítését is.