2021. szeptember 21., kedd

Kiváló sportolót fogadott a polgármester

Kiváló sportolót fogadott a polgármester

Blaskó Zsanett, a magyarkanizsai Ringfighter Box Club sportolója július 3-án junior világbajnoki címet szerzett kick-boxban. Tegnap délelőtt őt és edzőjét, Halász Mihályt Fejsztámer Róbert polgármester fogadta a magyarkanizsai városháza elnöki irodájában.
Blaskó elmesélte, kicsi kora óta érdeklik a küzdősportok, és hat éve már tevékenyen is részt vesz bennük. Azt is elárulta, egy élsportolónak naponta kétszer kell edzenie, de úgy véli, ez mindenképpen megéri a befektetett energiát, hiszen az a célja, hogy kijusson az olimpiára.

Az edzője elmondta, hogy a járványhelyzet az utóbbi időben megnehezítette minden aktivitás megszervezését, az edzéseket és a versenyekre való felkészülést is. Most azonban a körülmények lehetővé tették, hogy megszervezzék az utánpótlás-világbajnokságot, mégpedig itt, Szerbiában. Ilyen módon nagyobb számban részt is tudtak venni a megmérettetésen, előtte pedig rendesen fel is tudtak készülni rá. A végeredmény pedig az lett, hogy a szerbiai válogatott első helyen végzett, Zsanett pedig aranyérmet szerzett.

A polgármester kifejezte afeletti örömét, hogy a sportban kimagasló eredményeket ér el Magyarkanizsa község. Az önkormányzat azzal tud hozzájárulni ehhez, hogy igyekszik a legtöbb településen biztosítani a sport infrastruktúráját és az alapfeltételeket ahhoz, hogy ha adott a jó edző, a jó sportoló, versenyző, akkor azoknak valóban csak azzal kelljen foglalkozniuk, hogy hogyan, mikor és milyen formában készüljenek a különböző versenyekre. Kis- és középléptékű beruházásokról van szó, mint például sportpályák és objektumok építése, illetve felújítása, felszerelés beszerzése.

A sok edzés meghozta eredményét Blaskó Zsanett számára
A sok edzés meghozta eredményét Blaskó Zsanett számára

Az elmúlt években Magyarkanizsán kívül Adorjánon, Tóthfaluban és Kispiacon volt ilyesmire példa. Amikor pedig nagyobb jelentőségű, adott esetben nemzetközi versenyekre készülnek a klubok, igyekeznek logisztikai háttérrel is segíteni a munkájukat. Fejsztámer úgy tapasztalja, hogy egyre több fiatalt lehet a sport által kimozdítani a tévé és a számítógép elől, majd szép eredményeket elérni velük, ez pedig nemcsak a község javát szolgálja, hanem a közösség erősítését is.