2024. március 29., péntek

Játszótér, sportpálya és konditerem épül

Hamarosan korszerűen felszerelt sportpályát kap a verbászi Sava Kovačević városrész

Verbász község a szerbiai Környezetvédelmi Minisztérium támogatásával hamarosan új játszóteret, sportpályát és konditermet épít a Sava Kovačević városrészben, közölte tegnap a verbászi önkormányzati hivatal. A projekt értéke 12,5 millió dinár, amelyet a község a Környezetvédelmi Minisztérium által kiírt pályázaton nyert. A beruházást a minisztérium 10 millió dinárral támogatja, amihez a község további 2,5 milliót biztosított. Az erről szóló szerződést Irena Vujović, környezetvédelmi miniszter és Predrag Rojević, Verbász község polgármestere írta alá.

− Verbász önkormányzata az idén rendkívül jelentős projekttevékenységet folytatott, a község beruházásokra szánt költségvetése mintegy 1,5 millió dinárt tesz ki. A szerb állam és a tartományi kormány támogatásával több olyan projektet sikerült megvalósítani, amelyek hozzájárultak a községben élő polgárok életfeltételeinek javításához. A Környezetvédelmi Minisztérium projektje egyrészt azért jelentős, mert a Sava Kovačević városrészben megvalósított terveket követően egy újabb gyülekezőhely alakul ki az ott lakók számára, másrészt azért, mert ugyanezt a modellt a város többi részén is alkalmazni tudjuk – fogalmazott Verbász polgármestere.

A szerződés és a projekt értelmében a játszótér a hintáktól a csúzdáig 10 különféle felszerelést kap. A 40x20 méteres sportpálya alkalmas lesz nemcsak a kézilabda, hanem a kosárlabdaedzések és -mérkőzések megtartására. A pályát két méter széles, atlétikaedzésre alkalmas rész veszi körül, ami annyit jelent, hogy maga a pálya aszfaltozott, a körülötte lévő rész pedig speciális akrilbevonatból készül. Délkelet irányból háromsoros lelátót építenek, a konditermet pedig mintegy 40 db. edzőeszközzel szerelik fel.