2024. április 20., szombat
SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL – SZENTTAMÁS

Szeptemberben még átadhatóak a kérelmek

Az idén is hasonló feltételek mellett lehet pályázni a Szülőföldön magyarul oktatási-nevelési támogatásra, a támogatásra jogosultak kritériumai nem változtak.

A kiírás szerint a pályázat azokra az óvodáskorú gyerekekre vonatkozik, akik magyar nyelvű csoportba jártak, továbbá a magyarul tanuló általános és középiskolás diákokra, valamint az egyetemistákra, akik az idei évtől 22 400 forintra számíthatnak.

A szenttamási diákok szülei az idén is július 2-ától a Gion Nándor Emlékházban adhatták át a támogatás iránti kérelmeket, ahol Tóth Belić Katalin, a temerini CMH iroda munkatársa segített az űrlapok kitöltésénél is. A helyszínen járva megtudtuk, hogy a kérelmeket az idén is hétfőn és pénteken lehetett beadni 8 és 14 óra között, és azt is, hogy az egy-, kettő-, három-, vagy többgyermekes szülők július 16-áig összesen 131 kérvényt adtak át. A régi, megszokott dokumentumok kellettek, tehát az igazolvány fénymásolata, ha csippel ellátott, akkor le kell olvastatni, továbbá a gyerekek anyakönyvi kivonatának fénymásolata, az iskolai bizonylat, de oda lehetett csatolni még a gyerekeknek az igazolvány fénymásolatát is – már akinek van ilyen.

− Eddig összesen 131 kérvényt vettünk át, ebből 209 gyerek: 46 középiskolás, 119 általános iskolás és 44 ovis. Azok a szülők, akik lemaradtak a júliusi pályázatról, még egy fordulóban pályázhatnak szemptemberben. Két nap tervezzük még Szenttamáson átvenni a kérvényeket, szeptember 6-án és 10-én.

A kérdésre, hogy voltak-e valamilyen nehézségek a kérelmek átvételekor, az iroda munkatársa elmondta, hogy ez már egy teljesen bejáródott folyamat, tehát semmilyen akadály, nehézség nem volt.