2021. szeptember 23., csütörtök

FRISSÍTETT – Kérdések a kiskorúak nemváltásával kapcsolatban – VIDEÓ

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a magyar kormány

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány öt kérdésben – jelentette be a miniszterelnök szerdán. Orbán Viktor a Facebookon közzétett videóban hangsúlyozta: Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televíziókban és a reklámokban – közölte. Kiemelte: Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli.

„Sérelmezik, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult, ott az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást" – mondta.
Hozzátette: „nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal".
„A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk. Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot, ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben" – közölte, majd felsorolta a kérdéseket.
Ezek a kérdések a következők:
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
Orbán Viktor azt kérte az emberektől, hogy közösen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtak, amikor Brüsszel a bevándorlókat akarta rákényszeríteni Magyarországra.
„Akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt; egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog" – jelentette ki.

DOBREV SZERINT ÁLKÉRDÉSEK

Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elfedje a problémákat, álkérdésekről kezdeményez népszavazást – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) előválasztási miniszterelnök-jelöltje, európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán. Dobrev Klára azon véleményét is hangoztatta: egy fillér uniós támogatás sem érkezik Magyarországra a kormány által szétosztható keretekből, amíg Orbán Viktornak hívják az ország miniszterelnökét. A politikus a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, az EU elzárta a pénzcsapokat az Orbán-kormány előtt, kedden hivatalosan is visszadobta a kormány helyreállítási tervét, és valószínűleg ez a sors vár a többi európai uniós támogatásra is, mivel a felhasználás szabályai ugyanazok. Véleménye szerint az intézkedés a magyar emberek védelme érdekében történt.

NEM A GENDERIDEOLÓGIÁRA!

Az Alapjogokért Központ (AK) üdvözli a kormány gyermekvédelemmel kapcsolatos népszavazási kezdeményezését és mindenkit arra buzdít, hogy a majdani voksoláson szavazzon nemmel a genderideológia ellen. A központ szerdai, az MTI-hez eljutatott közleménye szerint a migráció körül kialakult nemzetközi vitákhoz hasonlóan a gyermekeink jövőjét érintő kérdésekben sem hagyhatjuk, hogy arról a brüsszeli eurokraták és a nyílt társadalom hálózata döntsön a magyar választók helyett. A népszavazás a demokratikus döntéshozatal legmagasabb szintje – folytatták –, amely jó és alkalmas eszköz a neomarxista liberalizmus hívei által Magyarországra gyakorolt nyomás elhárítására. Az AK évek óta konzekvensen elutasítja a genderideológia térnyerését, Magyarországon elsőként hívta fel a figyelmet arra, hogy az Isztambuli Egyezmény a nők jogainak védelmére teljességgel alkalmatlan, valójában az úgynevezett társadalmi nemek fogalmát tenné hivatalossá. „Az erről szóló politikai vita mára olyan ideológiai harccá terebélyesedett, amely egyértelmű választóvonalat képez a józan ész hívei és a magukat progresszívnek nevező, a legalapvetőbb európai értékeket elhagyó csoportok között. A genderideológia egész fennálló társadalmi rendünket, valamint az alapját képező családot is veszélyezteti, ezért a gyerekeket külön védeni kell, hogy a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi gondoskodáshoz való joguk biztosítva legyen" – írták.