2024. március 29., péntek

Újabb hőhullám várható

A Köztársasági Hidrometeorológiai Szolgálat legújabb előrejelzései szerint újabb csapadékmentes napok állnak előttünk, és az UV-index is magas lesz.

Marko Čubrilo meteorológus elmondta, hogy mától újra stabilizálódik az időjárás, amely egészen a hónap végéig kitart majd. Az újabb felfrissülés július 28-án érkezhet.

– Az a ciklon, amely nagy mennyiségű csapadékot hozott térségükbe, eltávolodott tőlünk, így véget ért a hatása. Még ma, a közép- és dél-keleti részeken, valamint Montenegró északi részén, előfordulhatnak helyenkénti záporok, míg a többi területen száraz időre számíthatunk – mondta a szakember.

Čubrilo elmagyarázta, hogy annak ellenére, hogy száraz és napos idő vár ránk, a hőmérséklet alacsonyabb maradt, sőt, az éjszakai minimumok is frissítőek lesznek. A napi csúcsértékek 23 és 27 fok körül mozognak majd, és csak a délutáni órákban kúszhat fel a hőmérő higanyszála 33 fokig. Hozzátette, hogy a hétvégén azonban már melegebb idő vár ránk.

– Vasárnaptól még melegebb időnk lesz, szerdáig pedig újra extrém hőség lehet. A hőmérséklet 32 és 37 Celsius fok között alakul majd – magyarázta a szakember.