2024. április 24., szerda
ÓBECSE

Betegápolói tanfolyam

Újabb házi betegápolói tanfolyam indul a Vöröskereszt helyi szervezetének a koordinálásával Óbecsén, ahol az érdeklődők azokat a szakszerű betegápoláshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatják el, amelyek nélkülözhetetlenek az idős családtagok gondozásához, illetve az esetleges külföldi munkavállaláshoz. A résztvevők a szakemberek segítségével megtanulhatják azt, hogy hogyan kell a fekvőbeteget biztonságosan ápolni, mozgatni, átöltöztetni, alatta ágyneműt cserélni és szükség esetén elsősegélyt nyújtani a számára. A képzésen az elméletet Marijana Ćalović, a helyi Vöröskereszt képviselője oktatja majd, a gyakorlati tudnivalók elsajátításában pedig a Gerontológiai Központ munkatársai lesznek a résztvevők segítségére.
A tanfolyamot július 22-én és 23-án tartják a II. helyi közösség épületében (Újvidéki utca 104.). Jelentkezni szerdáig (július 21-éig) lehet 8 és 14 óra között a 021/69-12-577-es telefonszámon.

A tanfolyam végén megszerzett igazolással a hazai intézményekben nem lehet elhelyezkedni, de Németországban és Ausztriában lehet vele munkát vállalni.