2024. április 24., szerda
BÁCSKOSSUTHFALVA

Étterem, nagymedence

Újdonságok a bácskossuthfalvi Rekiben – Nagy az érdeklődés az úszóiskola iránt


Immár négy medencével és egy étteremmel is várja a látogatókat a bácskossuthfalvi fürdő, ahol amellett, hogy napközben is jól tud szórakozni az egész család, néha még éjszakai fürdőzést is szerveznek, ami igazán különleges élményt nyújt. Az új étterem olyan specialitásokat kínál, mint a legtöbb vajdasági étterem, tehát hagyományos ételeket, amelyeket mindenki szeret. Az esti fürdő pedig ugyanolyan népszerű a helyiek, mint a környékbeli településekről érkező vendégek körében – emelte ki Kucor Róbert, a Reki Kft. igazgatója.

– Sikerült megdupláznunk a meglévő vízfelületünket az új medencének köszönhetően, amely mindenhol 1 méter 30 centiméter mélységű, ami a fiatalok számára azért is jó, mert ideális a labdázási lehetőség, nem zavarják az úszókat. Azoknak is jó, akik most tanulnak, még nem teljesen biztosak az úszástudásukban, és szeretnének még gyakorolni. Mindemellett új öltözőket is kihelyeztünk, és az új étteremnek köszönhetően az egész napot el tudják nálunk tölteni a vendégek úgy, hogy nem szenvednek hiányt semmiben. Szerencsére népszerű a fürdő, bár az, hogy hányan látogatnak el naponta hozzánk, nagyban függ az időjárástól. Hétköznaponként szép idő esetén napközben 400–450, hétvégente a duplája, 800–900 ember, az esti fürdőkre pedig 200–250 ember is érkezik. A legkisebbekre is gondolunk, hiszen idén is megszervezzük a hagyományosnak számító úszóiskolát. Idén a szokásosnál is nagyobb érdeklődést mutattak iránta, aminek részben az az oka, hogy sajnos a tavalyi évben a koronavírusra való tekintettel nem tudtuk megrendezni. Az egyik turnus lezajlott, ahol 45 gyerek tanult meg úszni, hamarosan pedig indul majd a következő csoport, aminek köszönhetően idén is legalább 70–80 gyerek fog nálunk megtanulni úszni – mesélte Kucor.
A fürdő mindemellett folyamatosan készül pluszaktivitásokkal is, amelyekkel még színesebbé teszik a látogatók számára az ottlétet. Ezeket a programokat a Reki Facebook-oldalán tudják nyomon követni, hiszen sok program időjárásfüggő.

Bár sok az újítás, a belépőjegyárak változatlanok maradtak. A helyi lakosok Moravica-kártya segítségével továbbra is fél áron fürdőzhetnek. A belépés kártya nélkül a felnőtteknek 300, a gyerekeknek öt–tizenöt éves korig 200 dinárba kerül, ötéves korig pedig ingyenesen látogathatják a fürdőt.