2024. március 28., csütörtök

Stadionavatás Adorjánon

Vasárnap este a labdarúgás ünnepe volt Adorjánon, hiszen a 70 éve alapított Tisza új stadiont kapott. A szalagot Borsos Csaba, a Tisza első embere, Zsemberi János, a TSC elnöke és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester vágta át, a létesítményt pedig Baráth Gábor tiszteletes szentelte fel.

Az adorjáni pálya építése szinte a semmiből kezdődött, ma pedig a hamarosan elkészülő topolyai stadionhoz hasonló feltételeket nyújt, felújították a klubhelyiségeket, és befedték a 600 férőhelyes lelátót. Ebből az alkalomból Borsos megemlékezett az alapítók, Bicskei Mihály, Danyi István és Matija Vukov tevékenységéről, akik közül az első kettő ott is volt az avatáson. Borsos szerint Adorjánt eddig mint egy Tisza-parti települést ismerték, manapság viszont a fociról és a gazdasági fejlődéséről emlegetik. „A jelentős beruházás kapcsán köszönet illeti a magyar kormányt, amely a költségek 75 százalékát állta, és a magyarkanizsai önkormányzatot, amely a többit fedezte. Ez a stadion már megfelel a vajdasági rangnak, de akár magasabb rangfokozatnak is” – hangoztatta Adorján első embere, aki szerint a faluban van jövője a focinak, annál is inkább, mert a klubba beolvadt Nyers István fociakadémia 160 gyereket nevel öt korosztályban.

Borsos Csaba, Zsemberi János és Fejsztámer Róbert vágta át ünnepélyesen a stadion szalagját (a szerző felvétele)

Borsos Csaba, Zsemberi János és Fejsztámer Róbert vágta át ünnepélyesen a stadion szalagját (a szerző felvétele)

Zsemberi szerint nem kis dolog az adorjáni pálya, amelybe a támogatás mellett Borsos is sok energiát beleölt. „Sokat jelentene, ha a TSC-nek másutt is ilyen partnerei lennének. Csabától azt várjuk, hogy ő is segítse a környékbeli klubokat, s külön öröm, hogy a Nyers is csatlakozott a nagy csapatunkhoz. A Tisza nem csak alközpont, s a jövőben még szorosabbra fűzzük a kapcsolatot.”

Adorján: Tisza–TSC 0:6 (0:3)

Tisza-stadion, 600 néző, vezette: Đumić (Topolya). Góllövők: Ratkov a 7. és a 36., Dostanić a 27., Petrović az 51., Krstić az 54. és Beskorvanji a 76. percben.

Tisza: Dokić, Manojlović, Damjanović, Fejős, Matijašević, Tomišić, Šavija, Jovetić, Sinkovics, Borsos, Zolnajić. Játszottak még: Milikić, Ivanović, Ćovin, Ladányi, Kilibarda, Mészáros, Dušanić, Lekaj, Provči, Klebecskó, Fényszárosi, Triznja.

TSC: Jorgić, Krstić, Varga, Marsenić, Tomašević, Krsmanović, Bocskai, Santrač, Šušnjar, Dostanić, Ratkov. Játszottak még: Ilić, Petrović, Dmitrović, Beskorvanji, Kangrga, Gardašević, Rák.

Ezen a mérkőzésen az eredmény csak másodlagos volt, s a hazaiak a kapott hat gól ellenére is bebizonyították, hogy megállják majd a helyüket a Vajdasági Liga északi csoportjában, de akár magasabb célokat is kitűzhetnek maguk elé.

Szombaton: Tisza–Spartacus (ifik) 7:1 (3:0).