2024. április 25., csütörtök

Vegyék el a Pink frekvenciáját!

Vulin: Nem lettek megsértve a Belivuk bűnszervezet elleni bizonyítékok

Főműsoridőben mutatott megcsonkított holttesteket a nézőknek a Pink kereskedelmi televízió, ezért a Szabad Polgárok Mozgalma azt követelte közleményében az Elektronikusmédia-szabályozó Testülettől (REM), hogy vonja vissza a tévécsatornának adott nemzeti frekvenciát. A Pink nem először közölt hasonló nyugtalanító képsorokat, ezért az illetékes ügyészséget is felszólította a politikai szervezet arra, hogy tegyen lépéseket a felelős személyek ellen.
„Mindamellett, hogy e tartalom már nem először nyugtalanította a polgárokat, zavarja a Veljko Belivuk bűnszövetkezete ellen indított nyomozás lefolyását is, s kizárólag azt a célt szolgálja, hogy sikertelenül megpróbálja egymástól függetleníteni a hatalmat és ezt a bűnbandát. Belivuk csoportja éppen a mai rezsimnek az idején keletkezett és vált jelentőssé az alvilágban", áll az SZPM által kiadott közleményben.

Reagált az üggyel kapcsolatban Aleksandar Vulin belügyminiszter is, aki kijelentette, hogy a nyíltan kifejezett erőszakot bemutató fényképek nyilvánossá tételével nem hozták veszélybe a Belivuk bűnszervezete elleni bizonyítékokat – írja az N1 hírportál.
Ezt a rendőrség tette közzé az elvégzett törvényes folyamatokat követően, ezek ma már bizonyítékok, az eljárás részei és a vádirat részei is lesznek. Természetes, hogy nyilvánosságra kellett hozni – mondta Vulin a Pink televíziónak nyilatkozva.
A közszolgálati televízió képernyőjén és a legolvasottabb újságok címoldalain megjelentetett képek kritizálására reagálva kétszínűeknek nevezte azokat.
Október 5-ét követően az első, amit megjelentettek, Ivan Stambolić véráztatta lábbelije, valamint Stambolić koponyájában lévő golyót kimutató röntgenfelvétel volt. Az senkit sem zavart – mondta Vulin.