2024. április 20., szombat

Sikeres fiatal vállalkozókat támogatnának

Az amerikai cégek az IT-szektorba, a startup vállalatokba, a biotechnológiába és a biomedicinába ruháznának be

Ana Brnabić kormányfő miután tárgyalásokat folytatott New Yorkban olyan amerikai vállalatokkal, amelyek fókuszában az IT áll, tegnap kijelentette, a közeljövőben három vagy négy újabb amerikai beruházásra számíthatunk. A Young Presidents Organisation New York-i ágazatának 50 tagjával folytatott tárgyalást követően elmondta, olyan beruházásokra lehet számítani, amelyek a szerbiai szaktudást és a fiatal tehetségeket veszik igénybe.
A Young Presidents Organisation számos sikeres vállalat 45 évnél fiatalabb elnökeit, tulajdonosait és a vezető menedzsment tagjait gyűjti össze. A velük folytatott tárgyalásokat követően a kormányfő rámutatott, az amerikai sikeres, fiatal vállalkozók körében jó fogadtatásra lelt Szerbia az eddig elért eredményeivel, így volt aki a beruházásait várhatóan átirányítja majd Indiából Szerbiába. Mindenekelőtt az IT-szektor, a startup vállalatok, a biotechnológia és a biomedicina iránt a legnagyobb az érdeklődés.

A Gilded láncolat vezetőségével folytatott beszélgetés során kiderült, hogy egy olyan vállalatláncban érdekeltek Szerbiában, amely az új technológiával az adatvédelem legmagasabb szintjét biztosítja, ellehetetlenítve az adatokkal való visszaéléseket. Brnabić szerint a Gilded érkezésével Szerbia biztosítani tudja majd a helyét a pénzügyi technológiák, valamint az aranykereskedelem piacán és a digitalizálás területén.
Ashraf Rizvi, a Gilded alapítója elégedettségének adott hangot a tárgyalások kapcsán, majd kijelentette, a vállalatában mindig elkelnek a szakemberek.
– A Gilded aktívan kutat a tehetségek iránt a blockchainben és a technológia területén, hogy fejleszteni tudjuk az aranykereskedelem digitalizálását, hogy pénzügyi függetlenséget tudjunk kínálni az egyéneknek, vállalatoknak és kormányoknak. Örülünk a tárgyalások folytatása lehetőségének, illetve a közös munkák felkutatásának – mondta Rizvi, aki egyúttal kiemelte, Brnabić kormányfő világos elképzeléssel rendelkezik az ország digitalizációs jövőjét illetően. Üdvözölte azokat az elképzeléseket, amelyek az IT-szektor bővítésére vonatkoznak, mint kiemelte, ez Szerbia gazdasági növekedésének hajtóereje.
Brnabić tegnap a Goldman Sachs képviselőivel is tárgyalt.