2021. szeptember 18., szombat
KAJAK-KENU

Hazai vízen remekeltek a zentaiak

Aligha lehet annál közelebb valaki számára a hazai pálya, mint a Tiszavirág Kajakklubnak volt a saját szervezésű, kilencedik alkalommal megrendezett zentai regattán: a klub főhadiszállásáról kilépve, a Tiszavirág sétányon átugorva máris ott találták magukat Fehér Csaba tanítványai a célvonalnál. A versenyt minden korosztály számára 500 méteres távon tartották, a nevezés pedig nyitott volt: felvonult a Tisza-parton a tartomány krémje, köztük a bezdáni Dunav, a palánkai Tarkett, az újvidéki Liman, a magyarkanizsai Bratstvo, a törökkanizsai Obilić, a Becse és külföldi vendégként a tolnai egyesület is.

Az egyes kategóriák létszáma igencsak változatos volt: esetenként minden induló felfért a dobogóra, a pionír fiúk 26 fős mezőnye viszont szinte az egész Tiszát átérte. Zentai újítás, hogy a legkisebbek, a minikajakosok versenyein a harmadik mellett a negyedik, az ötödik és a hatodik helyezett is bronzéremben részesült – Fehér Csaba elmondása szerint ez a gesztus a szervezők részéről apróság, a kicsik számára viszont maradandó, akár a sportbeli jövőjük számára meghatározó élmény lehet, ha átvehetik életük első medálját.

A programban összesen húsz verseny szerepelt, amit végül megfejeltek egy technikai hiba miatt megismételt futammal, valamint egy „vigaszversennyel”, amit a lassú határátlépés miatt későn érkezők számára rendeztek, hogy ők is megmutathassák képességeiket. A dobogón legtöbbször megfordult versenyzők között ott volt a kadétok és a juniorok között egyaránt brillírozó zentai Gere Katalin, valamint a bezdáni Nikolas Andrić.

A minikajakosok között a Dunav nyerte a pontversenyt a Tiszavirág és a Liman előtt, míg a nagyobbak összesítésében a Tiszavirág behúzta a hazai győzelmet a két nagy riválist, a Dunavot és a Tarkettet megelőzve.