2024. április 20., szombat

Az okostelefonok programozásával ismerkednek

A szabadkai VM4K e heti informatikatáborában az androidos alkalmazásoké a főszerep

A szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ ezen a héten rendezi meg az idei harmadik nyári táborát Légy Te a főnök! – okosabb vagy, mint a telefonod? címmel. Az informatikatábor a 8 és 11 év közötti gyermekeknek szól, akik az öt nap alatt betekintést nyernek az Android mobiltelefonos alkalmazások működésébe, valamint ezek fejlesztését, programozását is elsajátíthatják. A tábor iránt ezúttal is nagy volt az érdeklődés, így két csoportban dolgoznak a résztvevőkkel.

Vörös Csaba informatikatanár, a foglalkozások vezetője elmondta, a cél az, hogy a diákok megtanuljanak mobiltelefonos alkalmazásokat készíteni, és hogy belelássanak a tervezés folyamatába.

– Idővel majd hasznosítani tudják az itt tanultakat. Az előző táborban felsősök vettek részt, és a csoportok az öt nap folyamán több programot elkészítettek. Az e heti táborban alsósokkal dolgozom, és a korosztály miatt lassabban fogunk haladni az anyaggal. Ha nem is tudjuk az összetettebb applikációkat elkészíteni, ugyanúgy tervezünk majd játékot, fordítóprogramot, és mindent, ami számukra kedves, hasznos és érdekes lehet – nyilatkozta lapunknak a foglalkozások vezetője.

Az alsósok a mobiltelefonos alkalmazások létrehozásába nyernek betekintést (Fotó: Szalma Brigitta)

Az alsósok a mobiltelefonos alkalmazások létrehozásába nyernek betekintést (Fotó: Szalma Brigitta)

Az informatikatábor pénteken zárul, a jövő héten pedig az Éld túl – kamasztáborban vehetnek részt az érdeklődők.