2024. április 24., szerda

Bankkölcsön az eKözigazgatás portálon keresztül

Még könnyebb hozzáférni a banki szolgáltatásokhoz

A Mobi Banka lehetővé tette ügyfeleinek, hogy teljesen digitalizált eljárással és automatikusan összegyűjtsék mindazokat az adatokat, melyekre szükségük van a készpénzhitel vagy a pénzintézmény más szolgáltatásainak (hitelkártya, folyószámlakölcsön stb.) igénybevételéhez. Az Adataim a bank számára (Moji podaci za banku) elnevezésű új projektumot tegnap mutatta be a Szerb Nemzeti Bankban Marija Popović, a Mobi Banka Végrehajtó Bizottságának elnöke.

– A projektum rendkívüli mértékben megkönnyíti a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférést, hiszen papír, várakozás, időveszteség nélkül intézhetők a teendők. Fordulópontot jelent a szerbiai banki szolgáltatások digitalizálásának történetében, egyúttal ez a magán- és közszektor első ilyen méretű együttműködése – állapította meg Popović, és köszönetet mondott a partnerségért, illetve az együttműködésért Szerbia Kormányának és központi bankjának.

– Ez a projektum sem létezne, ha Szerbiában nem volnának sikeresek az ambiciózus digitalizálási törekvések, márpedig ezen a téren sok más országot megelőztünk nemcsak Európában, hanem világszerte – mondta.

A Mobi Banka vezetője kiemelte a Brnabić kormányfőnek és kabinetje információs technológiai irodájának, valamint Tabaković bankkormányzónak a szerepét. Mint fogalmazott, nyilvánvaló, hogy „a nagy viharban, melyet átvészeltünk, tapasztalt és bölcs kapitányunk” volt.

Hogyan használjuk az új szolgáltatást?

Jelentkezzen be eUprava portálon (www.euprava.gov.rs) minősített tanúsítvánnyal vagy kétfaktoros hitelesítéssel, majd válassza a Moji podaci za banku szolgáltatást. Ennek elindulását követően válassza ki a megfelelő bankot, melyhez majd eljutnak az adatok, és klikkeljen a Preuzmi podatke gombra. Kérni fogják az adatfeldolgozáshoz való hozzájárulást is. Miután az eUprava portálról e-mailben megérkezik a visszaigazoló üzenet, nem marad más hátra, mint kiválasztani a megfelelő hitelterméket, és megkezdődik a kölcsönfolyósítási eljárás.