2024. április 25., csütörtök

Vukićević: Megengedhetetlen, hogy az egészségügyi dolgozók nem veszik fel az oltást

Tatjana Adžić Vukićević, a batajnicai Covid-kórház vezetője is teljes mértékben támogatja, hogy az egészségügyi dolgozók számára tegyék kötelezővé a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Megítélése szerint megengedhetetlen, hogy aki kórházban dolgozik, nem veszi fel a védőoltást.

– Az egészségügyi dolgozókat sürgősen be kell oltani. Az immunizáció kötelező kell legyen nem csak az egészségügyiek részére, hanem a közszérában is, a pénzintézetekben, az iskolákban, a rendőrség és a katonaság köreiben is – jelentette ki Vukićević a Politika napilapnak.

Egy példát említett: az előző napi ügyelete során egy asztalhoz ült kilenc ápolónő, akik közül öt nem vette fel a védőoltást. Hogy miért nem? Különféle magyarázattal szolgáltak, de ezek érthetetlen félelmek, vagy egyszerű butaságok, szögezte le Vukićević.

A cikkben az orvostani hallgatókat is felszólította, hogy oltassák be magukat, mert megengedhetetlen, hogy gyakorlat során a súlyos betegekkel érintkezzenek, miközben vírushordozók is lehetnek.
Hangsúlyozta, hogy törekedni kell a beoltottak és átoltottak számának növelésére az országban, mert a vírus immár főleg a beoltatlan emberek soraiban keresi áldozatait.