2024. április 20., szombat

Jégeső és vihar veri Vajdaságot

Az erős esőzéssel és villámlásokkal kísért ítéletidő tombol az egész ország területén. A meteorológusok előrejelzése szerint a változékony időjárás július 20-ig is eltarthat – írja a Szerbiai RTV.

Erős vihar csapott le Újvidék külső városrészeire, jéggel és villámlásokkal kísérve. Kátyon és Tiszakálmánfalván fákat és oszlopokat csavart ki a szél, ezért az újvidéki tűzoltók is a helyszínre érkeztek. Tiszakálmánfalván az általános iskola udvarában is kidőlt egy fa. Mozsor utcái fehérlenek a mogyoró nagyságú jégtől, amely Kabolban, Belcsényben, Bánmonostorban és Futakon is esett. Egyes házak homlokzata is megsérült, de a termőföldek is nagy károkat szenvedtek.  Újvidék központjában is nagy vihar volt.

Zomborban 20 óra körül erős vihar tombolt villámlásokkal kísérve, ezt megelőzően pedig jégelhárító rakéták robbanása hallatszott, amelyeket a bajsai radarközpontból és Magyarország területéről lőttek ki. Apatinban is esett jég, de az eső nem okozott nagyobb károkat.

Kevevárára este nyolc óra körül erős széllel és villámlással kísért vihar csapott le, majd hamarosan a lakosok az egész településen áram nélkül maradtak. Az áramszolgáltatás végül 21 óra körül állt vissza.

Villámlásokkal kísért erős vihar csapott le Belgrádra is 18 óra körül, majd ezt követően este fél kilenckor is. A város egyes részein még jég is esett. Az ítéletidő Nagybecskereket, Užicét és a niši körzetet is érintette.