2024. április 24., szerda

Vučić: Fordulópont lesz a következő választás

Márciusban vagy áprilisban járulhatunk ismét az urnákhoz

A következő választás fordulópont lesz Szerbia számára: eldől, hogy a múlt, vagy a jövő mellett voksol-e a nép – nyilatkozta Aleksandar Vučić a Szocialista Mozgalom fennállásának 13. évfordulójára szervezett ünnepségen.

Az államfő bejelentette, hogy a választások márciusban vagy áprilisban lesznek esedékesek. Hangsúlyozta, hogy a Szocialista Mozgalomra nem egyszerű koalíciós partnerként tekint, hanem erős és őszinte elvtársként számít rájuk, akivel közösen harcolnak Szerbia szebb jövőjéért.
– Hússzor több vasútvonalat építettünk és újítottunk fel, mint bárki az elmúlt 30-40 évben. Több út épült Szerbiában, mint az ország történelme során bármikor. Klinikai központokat, kórházakat építettünk és építünk. Tudom, hogy a fizetések és a nyugdíjak nem nagyok, mégis a legnagyobbak Szerbia történelme során. A nemzeti öntudatunk felemelésében és nemzeti szellemiségünk megőrzésében Aleksandar Vulinnak és a Szocialista Mozgalomnak is jelentős szerepe volt – fordult a párttagokhoz az államfő.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter, a Szocialista Mozgalom elnöke, pártjának születésnapja alkalmából felszólította Aleksandar Vučićot, hogy induljon újra a közelgő elnökválasztásokon, és kijelentette, hogy csak a politikai vezetése garantálja a szerb nép túlélését és jólétét.