2024. március 29., péntek

Elektromos takarítókocsi a törökkanizsai önkormányzatnak

Péntek délelőtt a Törökkanizsán tett látogatásuk során a szerb környezetvédelmi minisztérium képviselői: Sara Pavkov, a környezetvédelmi miniszter kabinetirodájának főnöke és Jaksa Róbert államtitkár egy környezetkímélő, elektromos sepregetőkocsit adományozott a község önkormányzatának. Törökkanizsa vezetősége tisztában van azzal, hogy mennyire fontos a környezetünk védelme, ezért nap mint nap ennek megóvásán fáradozik – nyilatkozta Újhelyi Nándor, a községi képviselő-testület elnöke, és hozzáfűzte, hogy számukra óriási támogatást jelent, hogy az illetékes minisztérium is folyamosan követi és segíti a tevékenységüket.

– Ennek a gépnek a kommunális vállalat örül leginkább, ugyanakkor az önkormányzat és a polgárok is nagy hasznát veszik majd, mivel a város területén nagyon sok helyen szükség van rá – magyarázta Újhelyi.
Törökkanizsa község a Szabadkai Regionális Hulladéktárolóhoz tartozik, vagyis innen is oda szállítják a háztartási hulladékot. Újhelyi szerint fontos kiemelni, hogy azon ritka községekhez tartoznak, ahol minden egyes településen szervezett a hulladékelszállítás, s már jó ideje a községi kommunális közvállalat a kispiaci átrakóállomásra hordja a hulladékot. Ettől függetlenül a község területén is nagyon sok illegális szemétlerakó hely létesült, ezeket tartományi és köztársasági támogatások segítségével évente próbálják felszámolni.

Utcák, járdák, terek takarítására alkalmas

Utcák, járdák, terek takarítására alkalmas

Jaksa Róbertnek, a környezetvédelmi minisztérium államtitkárának elmondása szerint az általuk adományozott sepregetőkocsi elektromos meghajtású, az üzemideje 9–10 óra, a zajszintje pedig mintegy 65 decibel, és utcák, járdák, terek takarítására alkalmas. A környezetvédelmi minisztériumban e projekt mellett folyamatban van egy, az illegális hulladéktelepek felszámolását előirányzó projekt, s várhatóan az elkövetkezőkben kiderül, hogy kiket részesítenek támogatásban – mondta Jaksa.