2021. szeptember 18., szombat
EURÓPAI POROND

Felemás magyar rajt

Két magyar klub volt érdekelt az európai csapatok frissen induló harmadik számú tornájának, a Konferencia Ligának az első selejtezős körében. Csütörtök este a visszavágókat játszották, amelyeken eldőlt, hogy a Puskás Akadémia továbbjutott, a Fehérvár azonban máris búcsúzott az európai szerepléstől. A Puskás a finnországi 1:1 után otthon 2:0-ra verte az Inter Turkut, a következő körben a lett, rigai RFS lesz az ellenfél. A Fehérvár a hazai 1:1-et követően Örményországban, Jerevánban 2:0-ra kikapott az Ararattól, így nem folytathatja a tornát.

A Puskás Akadémia hazai pályán kétszer mattolta a finnek védelmét (Fotó: NSO)
A Puskás Akadémia hazai pályán kétszer mattolta a finnek védelmét (Fotó: NSO)

A szerb csapatok, a Vojvodina, a Partizan és a Čukarički a selejtező második körében kezdenek, és a magyar Újpest, valamint az erdélyi Sepsi és a felvidéki DAC is ekkor csatlakozik a küzdelembe.

BL, selejtező, nyolcaddöntő: K. Almati–M. Haifa 2:0 (tj. az Almati 3:1-gyel), Alashkert–Connah’s QN 0:0, h. u. 1:0 (tj. az Alashkert 3:2-vel), Neftci Baku–Dinamo (T) 2:1 (tj. a Neftci 4:2-vel), Legia–Bodo/Glimt 2:0 (tj. a Legia 5:2-vel). Konferencia Liga, selejtező, nyolcaddöntő, érdekesebb eredmények: Ararat–Fehérvár 2:0 (tj. az Ararat 3:1-gyel), Urartu–Maribor 0:1 (tj. a Maribor 2:0-val), Dila Gori–Zilina 2:1 (tj. a Zilina 6:3-mal), Trnava–Mosta 2:0 (tj. a Trnava 4:3-mal), Bohemians–Stjarnan 3:0 (tj. a Bohemians 4:1-gyel), Puskás Akadémia–Inter Turku 2:0 (tj. a Puskás Akadémia 3:1-gyel), Hesperange–Domžale 1:1 (tj. a Domžale 2:1-gyel), Laci–FK Podgorica 1:0, h. u. 3:0 (tj. a Laci 3:1-gyel).