2024. április 25., csütörtök
VÍZILABDA – II. LIGA

A mezőny ezúttal is talány

Ma megkezdődik a szerb II. liga küzdelme, s mint minden évben, ezúttal is északi és déli csoportokba osztották a csapatokat. Az idén nyolc gárda jelentkezett a nyári ligára, északon a két Spartacus, a Zenta és először ebben a csoportban a Banja Luka-i Borac küzd majd meg egymással. Az idei kiírás szerint csapatonként csak öt játékost lehetett leigazolni, hármat itthonról, kettőt pedig külföldről, így ezúttal nem történhet meg az, hogy egyes vidéki csapatok akár negyven belgrádi játékost is csatasorba hívtak úgy, hogy saját nevelésű gyerek sokszor egy sem volt. A Zenta ilyen gondokkal nem küzd, hiszen néhány zombori játékoson kívül mindenki Tisza-parti legény, s ma (szombaton) 18.30-kor a csoport feltételezhetően legerősebb gárdájával, a Spartacus Prozivkával csap össze Tóth László vezetőedző legénysége a népkerti medencében. A Zenta egyébként minden hazai meccsét ebben az időpontban tartja meg, a Borac ellen július 31-én, a Spartacus ellen pedig augusztus 7-én.

A Zenta kerete, kapusok: Locki Mátyás, Molnár Ákos, Horváth Ervin (kapusok), Mezőnyjátékosok: Baricsek Róbert, Boros Norbert, Hevér László, Híres Emil, Tóth László, Józsa Dániel, Zabos Péter, Nemanja Miljković, Nikola Popović, Mihajlo Popović, Józsa Szabolcs, Belec Leó, Cakó Péter.

A déli csoportban a Kraljevo, a belgrádi Košutnjak, a Vrnjačka Banja-i Banjčani és a Požarevac küzd meg a négyes döntőért, amelyet augusztus 21–22-én tartanak meg.