2024. április 25., csütörtök

Egy híres festményre bukkantak a vámosok

A belgrádi Nikola Tesla repülőtéren a vámosok Paja Jovanović, híres szerb festő egyik alkotását találták meg, amelyet az egyik utas a táskájába csomagolva, bejelentés nélkül próbált behozni az országba – írja a 021.rs hírportál.
A szabálytalanságra akkor derült fény, amikor a Bécsből Belgrádba érkező utasokat vizsgálták át. Az egyikük, egy harminckilenc esztendős belgrádi lakos a csomagját átvéve a zöld ellenőrző vonalon igyekezett kijutni a repülőtérről, amelyen csak azok az utasok mehetnek ki, akiknek nincsen semmilyen bejelenteni valójuk.
Ennek ellenére átvizsgálták, és a csomagjában, a személyes holmik között megtalálták Paja Jovanović Őr című bekeretezett festményét. Emellett a vámosok még megtalálták az eredeti számlát, amely összesen 137.500 eurót tett ki. A 100 eurónál nagyobb értékű áru mellett az is kiderült, hogy az utasnál 15.500 euró készpénz volt, amelyet szintén nem jelentett be.
A művészi alkotást, valamint a 15.500 eurót ideiglenesen elkobozták, amíg a szabálysértési eljárás az illetékes bíróságon véget nem ér.