2024. április 25., csütörtök

Új energiák fesztiválja az Újtelepen

Az Új energiák fesztiválja elnevezésű rendezvénysorozat keretében ezúttal rajzolással kapcsolatos műhelymunkákat tartottak a gyermekek és a fiatalok számára.
A műhelymunkákon a gyermekek és a fiatalok kreativitásának a kifejezésére összpontosítottak, azokat a készségeiket fejlesztették, amelyek a legfontosabbak a fejlődésük szempontjából.

Az újtelepi játszótér egy újabb aktivitással lett gazdagabb, ez pedig a rajzolás. A program megálmodói a szabadidőt színvonalas tartalmakkal kívánják megtölteni, ennek lényegét leginkább a kreatív műhelymunkákon résztvevő gyermekek mosolygós arcáról lehet leolvasni. – A modernizáció és a felgyorsult élet idejében az Új energiák fesztiválja szórakoztató módon köti össze a játékot, a tanulást és a tehetségfejlesztést. Nagyjából 350-400 gyermek vett részt a foglalkozásokon, és nyugodtan elmondhatjuk, hogy legalább 50 gyermek látogatja rendszeresen a rendezvénysorozatot. Programunkra jellemző a gyermekek iránti szeretet, a törődés és a figyelem, külön teret hagyunk számukra arra, hogy fontosnak érezhessék magukat – magyarázta Látó Tibor, az Új energiák fesztiválja elnevezésű eseménycsomag megalkotója.

A következő napokban különféle aktivitásokat szerveznek a fesztivál keretében, ilyenek pl. az akadályverseny, tematikus rajzórák, színházi fellépések gyakorlása, divatbemutató. A Vajdasági Rádió és Televízió honlapján közölt beszámoló emlékeztet arra, hogy az Új energiák fesztivál sajátossága, hogy a gyermekek a szüleikkel együtt vehetnek részt a különféle programokban.