2024. április 23., kedd

Đoković aranyért megy Tokióba

Megerősítette részvételét a tokiói olimpián Novak Đoković világelső teniszező.

Így Kecmanović mellett ő képviseli Szerbiát az ötkarikás játékokon.

Đoković a wimbledoni torna megnyerése után úgy nyilatkozott, hogy még nem biztos, hogy részt vesz az olimpián. Akkor azt mondta, hogy a tokiói viszonyok miatt habozik, hogy játsszon-e. Most már közösségi oldalán is megerősítette a hírt, azzal az üzenettel, hogy nagyon büszke arra, hogy csatlakozik a nemzeti csapathoz.

Đoković az elmúlt másfél hónapban három trófeát is bezsebelt, amelyből kettő Grand Slam torna volt. Ez minden bizonnyal befolyásolta a 20-szoros Grand Slam bajnok fáradtságát, és számítani lehetett arra, hogy lemondja az olimpián való szereplését, emellett a US Open kezdete nagyon közel van az ötkarikás játékokhoz.

Azonban ha szem előtt tartjuk, hogy Đoković gyűjteményéből csak az olimpiai arany hiányzik, emellett ez az olimpia lehet az utolsó esélye a teniszezőnek, hogy megszerezze ezt a titulust is, hiszen Novak már 35 éves, így vélhetően megpróbál jól teljesíteni.

A tokiói tornát betonon játsszák, és hangsúlyozni kell, hogy Novak számára a sűrített menetrend, valamint a Roland Garros (salak) és Wimbledon (fű) megnyerése után a tokiói torna alig több mint egy hónap alatt a harmadik fajta felület lesz.

Đoković és Kecmanović mellett Szerbiát Nina Stojanović képviseli a női egyes versenyben, valamint Aleksandra Krunić-tyal párosban próbálnak érmet szerezni.